----

----
----

Monday, October 13, 2008

Open house @ Puncak Alam


Last Saturday I went to Puncak Alam for Dhiya's open house. Asalnya dh janji ngan En.Temmon nak pegi together gether...tp apekan daya, dia kena kerja la plak. Huhuhu... Aku pasrah.

So, aku text Sab, ajak pegi sekali. Takut ah nak drive sorang2... dh la jauhhhh ujung donia.

Sab pulak keje, so kena lah tggu sampai dia balik, then baru leh gerak. On the way ke umah Sab, dekat serdang, hujan turun selebatnya. Jem lagi.... Nasib baik la aku ni penyabar.....dalam sabar2 aku ni, hangin gak la 1 badan....

Time dalam jem tu, tetiba aku dapat surat layang tau. Tgh syok je layaan perasaan, tetiba ada surat melayang tepat jatuh depan cermin keter aku.

"Opocot!!" Sempat la aku melatah. Ingatkan batu...Nasib baik surat layang je.. Aku macam ragu2 je... Isk..isk.. aku baca:

To: Ramanuja ******** (Yang belakang tu aku tak hingat) - (address pun aku lupa)

Ler....Nak tergelak pun ada. Macam mana surat mamat India ni boleh melayang kat aku???? Aku tak tau nak buat ape, so aku wiper-kan surat tu dengan harapan die jatuh ke tanah.

Malang nya, still melekat dan menempek kat keter aku. Bila sampai umah Sab, ujan pun dah berenti, aku pun kutip la surat tu...dan sekarang....surat tu still dalam keter aku. Bagaimanakah?? Haruskah aku pulangkan????????

************************************

Jalan ke rumah Dhiya mencabar OoooOo.. Pastu aku pasan ade minah bawak Honda dok cucuk2 aku dari belakang. Lama lak tu die cucuk2 aku...macam nak cari gaduh je kan...

So, aku pecut, die pecut..aku slow, konfem la die kena slow. Dalam hati macam nak brek mengejut je, boleh aku saman die kalo hentam buntut keter aku. huhuhu....

Minah tu plak ikut aku je aku sampai umah Dhiya. Bile kuar je keter... ler...member aku rupa nya, Dilla. hahaha..sib baik tak gaduh dijalanan td. Dilla pun tak pasan aku kt depan, elok sangat la......




Ni gambar gadis2 hijau taik lembu. hahahhaha....Tuan rumahnya, kanan sekali. Ramai gak la datang open house tu...tak dapat ar nk lepak lama2.. sampai pun dh kul 6 pm. Pas maghrib, terus balik... huhuhuhu


Gadis kiri sekali berbaju merah tu lah Dilla. hehehe.. ampeh ko.. tau la bw honda...nak cucuk2 saga aku tu... hohohohooh...Ni lah geng kitorg...geng sekolah dulu.....dari kiri: Dilla, Sab, Juare,Jay, Arl, Ana,Dhiya, Zura...yg tak bestnye, alia ngn Yos xde... xpe lah.. lain taun yer... tahun depan, aku bw laki aku plak... ngeeee.....

Note 1: Aku nak pegi Arl bertunang......tp aku kena balik la Deepavali ni..ada urusan negara... huhuhuhu

Note 2: Wei dhiya, aku nak gambo yg lain2 la...OooOoo..tau la hp aku xde camera........huhuhuhuhuhu

8 comments:

Dyalycious said...

mencabar kan?jumpe altantuya tgh jln tak?hahaha...

kat fb dah upload sume...ade saki baki yg agak buruk aku tak letak..haha..

jom la gi rumah arl..konvoi jom..bile lagi...

nazrahku said...

weh ana..jat sorg je ke kna keje? ko x yah ek? ko bukan keje satyam ker? (wat2 xtau..) haha.. ;p

@naBest said...

dhiya -> huhuhu....aku mmg mau...tp aku sudah jnji ler...huhuhu

p/s: aku dh grab dh gmbo.. hehehe

naz --> uhuk..uhuk..uhuk..... aku ade shif daaa... hahahahhaa..syyyyhh..diam2 sudah..

-reha- said...

wei...cun cun arr kwn2 sek ko....
semua dh ramai yg kawen ke?

Dyalycious said...

utk cik reha..meh sy tlg jawabkan..sume dlm pic tu tak kawin lagi..plg dekat skali si ana ni la..sbb dia dah gatey nak berlaki =p jgn mare ye doreen syg..hehe

@naBest said...

hahahahhahah...betol betol.. aku je paling awal.. bajet paling last dulu.. hahahaha..

sumer cun2 kan...tp sumer dh berpunya, okkkk...

err...tp kalo nk ngorat, boleh je aku tlg. hahahaha

arlyana_arl said...

owhhh...takleh dtg tunang aku erkk?heheheehe..xpe2..since aku pon tak berkesempatan dtg tunang ko..tapi sok klo kawen..wajib dtg tau..klo x..aku bommmm!!hahaaha..ko yg ajar kan..ngeeeee..;p

@naBest said...

haahahhaha....ye ye.. ko kawen, aku sampai..insyaAllah.... Congrats ye...hahhaha.. sorang2 dh bertunang..welcom to the team. hehehe