----

----
----

Wednesday, October 22, 2008

Aku suka baca novel, tp tak semestinya aku suka baca buku. Titik.



Semalam hidup aku kat ofis sangaaat tidak bosan. Sbb aku dh ada kawan baru!! Cuba lah teka.

G.E.M.B.I.R.A

Setelah sekian lama, baru aku jumpa novel terbaru dari penulis kesayangan aku. Sape lagi?? Tentu lah Ramlee Awang Murshid. Tajuk nya, Hijab Sang Pencinta. Pelengkap trilogi Bagaikan Puteri dan Cinta Sang Ratu. Heeeee

H.A.P.P.Y

Aku tersangat hepi. Mungkin ramai yg tak faham knp aku happy sangat, tp mmg aku sangat hepi. Aku dh follow Brader Ramlee ni dari aku form 3. Tajuk Tombiruo. Time tu still takde duit, aku pinjam bace novel member. Sejak hari tu, aku dh gila nak baca tulisan dia.

Aku sanggup simpan duit nak beli semua novel tulisan dia ni. Sekarang, dalam almari bilik aku, penuh dah dgn novel Bro. Ramlee ni. hehehe

Aku simpan semua koleksi novel die. Kalo adik (Pony) aku pinjam, aku akan pastikan dia susun balik ikut turutan. Kalo tak...mmg aku mengamuk. hohoho.. pemerintah yg kejam kan aku ni?

S.U.K.A

Aku sangat suka sbb sekarang aku tgh isi masa lapang aku dgn baca novel terbaru dia ni...hohoho... best gila. Sesapa yg terasa hidup dia busan......atau tertekan....sila2 lah baca karya Ramlee Awang Murshid.

Koleksi novel dia semua tentang hidup....seram...ganas....ada unsur2 agama sikit....Perghhhh..Aku sangat suka!!! Yang penting, karya dia tak JIWANG, okkk.... Aku busan baca novel yg jiwang2 leleh ni..hehehehe........

Adik (Poyu) aku plak sangat sukaaaa beli novel jiwang. Penuh almari dia. Tapi 1 pun aku xpenah sentuh.. hahahhaa... not my taste, okkk.. Penah sekali die paksa aku baca, sambil merayu2...die kate cite tu best.. Sudahnya, 2 bulan aku simpan pekasam, sampai dia tuntut balik... hahahha maaflah.... Ai tak suka dipaksa......

S.E.D.I.H

Aku sedey sbb dah lebih separuh muka surat aku baca...........bila dh habis baca nanti, kebosanan la balik aku ni...huhuhuhuhu.........

Sayang nya nak habiskan!!!

Note: Encik Ramleeeee...cepat2 la tulis novel baru......................


7 comments:

Hafeeny said...

Aku paling suke novel beliau yg tajuk A.D.A.M..first time bace, dan jatuh chenta~ terus aku juga seperti kamu, mengumpul novel karya beliau..wah!.. tumbiruo terakhir pun best jugak.. tp yg Hijab sang pencinta nih slow skit aku bace..sbb banyak plot dah lupe...huhu.. teruskan membaca..

@naBest said...

ifah -> hohoho.. bagus bagus... aku suka semua novel beliau.. tiada 1 pon yg aku tidak suka...

aduss... aku sudah abis baca hijab sang pencinta ni... bagaimana hidupku selepas ini???

huhuhu

M@YaZ said...

hehe .. esok kuar list novel2 .. tergendala kat opis .. series nye hal :p

shade said...

ana~
aku pun suka~
tapi kurang gemar endingnyer..
suka LS~ (^_^)

lefthanded said...

novel jiwang la best...hidup novel jiwang....

@naBest said...

jatt -> hohoho...tu la...mana list2 novel yg dikau janjikan?? mana??

shade -> ko bace blog aku?? ni shade dak gerik ke?? wah!!!

Aku pun suke laksamana sunan...boleh imagine die kacaaakkk bangettt.. hohoohoh

lefthanded -> hehehe... kadang2 je novel jiwang best...paling xleh lupe aku bace time form 5. tak igt tajuk hape.. terisak2 aku nangis.. perghhh..membazir air mata betol. sbb tu skang dh benti. hehehehe

shade said...

akulah itu~
(",)