----

----
----

Saturday, October 25, 2008

Aku emosi lagi.....


Aku sekarang ni dekat kampung ter-chenta. Baru je dapat perkhabaran yg tak best mengenai kawan aku. Kawan aku ni mmg lah tak best, tp berita dia tu bertambah2 lah ketidak-best-an beliau.

Humm...mcm mana aku nk ceritakan eh? Tujuan aku ni bukanlah nk mengaibkan beliau, mahupun nak menyentuh ke-sensitiviti-an sape2, tp aku perlu bercerita. Sbb cerita dia tu mmg mengganggu emosi aku. Dh la emosi aku tak berapa stabil sekarang ni, kann.......

Mcm ni ceritanya.......

Kawan aku tu seorang lelaki....Hanya kawan, okk....(terpaksa bold-kan, takut kang org len yg over-sensitip). Kawan aku ni bercinta dh lama. Agak lama la kalo nk bandingkan dgn aku, kann....Dari zaman student lagi..zaman jahiliah lagi...Punya la bahagia...Dari apa yg dia cerita, dorg berdua ni mmg belangkas la...Smp org lain tgk pun menyampah. hehehe......Dan secara kebetulan nya, aku kenal gf dia. Sweet.....cantik....baik...

Tp.....dh takda jodoh, kot..Baru2 ni dorg break. Alasan?? Lelaki ni tak caring. Dan sebenarnya kawan aku dapat tau, x-gf dia ni mmg ada rapat dengan lelaki lain. Baru kenal plak tu. Merana la kawan aku ni.... TAMAT.

********************************

Aku sebenarnya malas nk cerita secara detail. Bukan aku tau full story pun kan.. Maybe jugak kawan aku ni kena tggl sbb perangai dia buruk ke.. who knows, kann??

Tapi, yg aku bengang nya, kalo alasan tak caring tu betul, kenapalah baru sekarang ko nk dump bf ko tu, si gf oiii.. kenapa setelah 5,6 tahun couple?? Sungguh tak logik alasan ko itu....ni mst sbb ada jantan lain, kan...lagi2 skang ni ko dh couple dgn org lain... Syabas meri betei....(aku kutuk ko, sbb ko mst tak baca blog aku, kann... kalo ko baca, nasiblah..ada aku peduli??)

Aku malas nk masuk campur hal orang. Aku takut terkena kat batang hidung sendiri plak. Tapi aku ada pendapat sikit la....Pendapat aku, okk..terpulang la org lain nk terima atau tak....

Pendapat aku, pompuan tu mmg dh taknak dekat x-bf dia. So, cari lain la.... Buat ape nk sedih merana?? Kan senang kalo aku boleh ckp mcm tu kat kawan aku tu....Pompuan tu mayb dh jmp someone better, kan? Bg aku la....sapa2 pun ada hak nk pilih yg terbaik. Tp dia takde hak nk hancurkan hati org lain. Sbb aku tgk, kawan aku ni mmg baikk....Setakat yg aku tau laaa...tp, mayb pompuan tu ada sbb lain. Hanya dia yg tau....

Tak sayang ke dh couple 5,6 tahun, pastu break??? Sbb itu lah dlm Islam takde istilah ber-couple kan?? Dh jumpa pasangan, kawin lah terus.. Kalo rasa tak bersedia nk kawin, buat ape bercouple??????? Err..aku ckp ni untuk igtkan diri sendiri jugaaakkkk....

Pesanan aku untuk mereka ini...

Untuk kawan aku: Saba lah weh...Ko mmg akan sedih gile dalam 2,3 minggu... Or mungkin dalam 2,3 bulan..Tp kalo ko pk balik, ko patut bersyukur dia tggl kan ko sekarang, daripada dia tgglkan after korg dh kawin...after dh ada anak....Sbb at the end of the day, mst dia tgglkan ko punye, bila die dh jmp someone better. Ko patut sujud syukur, beb....Tak perlu simpan org mcm tu....

Untuk x-gf kawan aku: Aku tak tau alasan ko tu betul atau tak...yg pasti nya, ko tentu dh jumpa org yg lagi baik, kann? Tahniah untuk ko. Harap sangat ko idup bahagia, takut nnti ko menyesal plak, kan.....

Untuk bf baru x-gf kawan aku: Ko mungkin tak tau cerita sebenar gf ko kann...cuma aku nk igtkan la.....gf ko boleh tgglkan x-bf dia semata2 dh jmp org yg lg baik, tak mustahil dia boleh tgglkan ko nnti. 

Renung renungkan... dan selamat beramal.................

Note: Ramai je kan alami benda2 ni....Pesanan aku, kalo korg terasa apa2 dgn pasangan korg, berterus teranglah.....Terus terang tu mungkin sakit....tp at least dia tau ape salah dia. And kalo dia pasangan yg baik, dia boleh ubah. Percaya lah...

Sbb....time bercinta, boleh la korg sesuka hati je nk putus ke nk sambung. Byk pilihan, kann...Time dh kawin nnti, nk ke bercerai berai?? Nak ke bercerai sbb dia tak caring?? Setiap masalah, ada jalan penyelesaian nya....

Tepuk dada tanyalah iman....




6 comments:

M@YaZ said...

apa kes ni? Isk3x .. emo plak malam2 ni :p

@naBest said...

hehehe....ai kan selalu emo....Terima kaseh lah kerna menerima diriku yg emo ini... wah!!

areknee said...

ana emo! hahaha.. sape la kwn ko ni ek.. mmg sian.. aku pn bersimpati..

@naBest said...

ani -> hehe...tak selalu okk aku emo. hahahha

Kalian semua tidak mengenali watak2 ini.... Sekian. hohoho

Mustafa Bahrudin said...

dak uia ka? :p

@naBest said...

ler...lalalala~

OooooOooo...ko igt, kwn2 aku dak uia je ker??? hohoho