----

----
----

Monday, November 03, 2008

Aku Hepi Gila..Tp aku tak gila, okkkk!!!

Gua Tempurung!

Ya. Itulah tempat yg aku maksudkan dalam entry yg lepas. Kenapa mesti gua tempurung?? Ntah. Aku pun tak tau. Tapi ini semua hasil plan kawan2 ofis aku (Lin, Aino, Kiah, Ani, Sarini, Reha, Reen) sempena aku nak berubah status ni. Kata dorg, lepas ni, tak merasa la aku nak berpoya2 ngan dorg lagi. Ye lah tu....hehehe

Kitorg bertolak seawal pagi. Jam 5 pagi. Sbb plan nak ambil pakej terawal. So, tepat jam 8, kitorg sampai depan gua tu. Terus beli tiket paling awal, 9.30 pagi dan dengan gediks nya, kitorg makan heavy breakfast. Nasi lemak, okkkk......Mengada sungguh. Lepas tu, mula lah masing2 semput nak panjat tangga. hahahaha.. Padan....termasuklah aku.


Ini dia pakej2 yg ada. Kitorang, secara riaknya, amik pakej yg paling mencabar. RM 22 satu kepala, 3 jam 30 minit menapak pergi dan balik. Tapi kitorg ni kan lemah lembut, so, dalam 4 jam lebih jugak lah ambil masa nk pegi balik. hehehe

Time ni masa mula2 sampai. Muka masing2 pun still cun lagi. Make up pun tak tanggal lagi. Konon bersemangat la semua. Tu yg habih posing tu... hahaha..


Ni lah kitorg time belum masuk. Time ni mmg hepi go lucky la..sbb kitorg tak tau lagi mcmana azab dan sengsara nya bile masuk gua nnti.. hehehe.. Dengan perut kenyang mkn nasi lemak la.....dgn masing2 bawak torch light la....botol air la....Hepi, okkkk.. hepi....


Inilah antara aksi2 yg mencabar. First, kitorg kena sliding turun batu semata2. huhuhu.. aku bayangkan kena sliding dalam air, tp rupanya batu. Ngeri, okkk.. Menggeletar kaki aku. Time ni tingat kat Kiah dengan aksi2 dia tu. haahhahaha...maafkan aku, kiah..sbb gelakkan ko... Pastu kena masuk dalam lubang pulak, pastu merangkak dalam air. Nasib baik la ada abg guide tu, abg Mustafa. heheeee.....


Time ni dh selesai sliding. Rilek2 jap sambil tunggu yg lain lepas. Igt senang ke nk sliding atas batu?? Tinggi wooooo....

Ini lah lubang yg dimaksudkan. Takde la dalam sangat...And takde lah sempit sangat. Tp agak menggigil jugak lah time aku nk turun tu. huhuhu.... Lepas aksi2 lubang ni la adegan air bermula. Penat OooOoo merangkak dalam air. Naik lenguh tangan aku. Merangkak la..berenang la...jalan itik la.. Macam2 adegan aku try untuk mengelakkan badan aku lenguh2 lagi.. huhuhu...

Ni adegan merangkak. Takut tak?? Time ni la asik2 tercium bontot orang depan. Sape eh depan aku?? Aaaa..Reen..hahhahaa.. nasib ko lah.... Sari plak asik2 tercium bontot aku.. Nasib ko lahh.. hahhahaha....Aku ngan partner aku, Sari, mmg tak berpisah. Sepanjang jalan kitorg berpegangan tangan. Dh la gelap. Aku bukan ape....aku cuma takut, sisa2 komunis still ada kat dalam tu. Aku takut komunis tu tarik aku je...tu pasal la aku pegang Sari, xnak lepas. hehehe

Ni time rehat kejap. Penat OOoo merangkak dalam gelap. Torch light aku pon dah arwah. huhuhuhuhuhuhu.....Kalo nk masuk gua macam ni, jangan berangan la nak bawa torch light yg kecik tu (macam aku bawa)...cepat sangat habih bateri nya. Abg Mus cakap, masuk gua mmg makan bateri. Tu pasal die bawak byk spare bateri.. huhuhuhu.. Tak cakap awal2..............

Ini pit stop yg ke berapa ntah. Asal ada pit stop je, kitorg bergamba. Asal berenti je, kitorg posing. hehehe.. bukan selalu. Time ni jugak lah kasut mahal Reen punah ranah.. hehehhe... Gile semangat sampai rosak kasut. Sib baik abg mus kasi kasut die, kan.....Mmg macho ah die berkaki ayam..

Err...Reen yg rosak kasut leh ar die kasi kasut die....cuba kasut aku yg rosak???? Konfem die tak layaaann.. hahahahha...

Lepas pit stop ni lah, camera Ani habih bateri. huhuhuhuhu.....Time ni la bateri nk kong, eh...Kire ok la, dari camera kiah. Sesampai je gua tempurung, terus habih bateri. hahaha

Ni gambo bersama abg mus setelah 4 jam di dalam gua. Baru lah nampak cahaya matahari..... Baru lah aku sedar betapa penting nya matahari.. ni asik komplen panasss je... huhuhu... aku insaf.

Ni wajah2 keletihan. hehehe...Lencun satu badan masuk gua. Gile best ah....Harap2 sapa2 yg baca blog aku ni, teringin la nk pegi. Sbb mmg tak rugi. And, kalo korg pegi, harap lah amik yg paling mencabar. Sbb itu yg paling best. Sungguh.

*****************************************

Setelah penat ber-caving, hari Ahad, geng2 ex-UIA (Noni, Reha, Huda, Emah, Afni, Ifah, Rafi, Maiza) plan buat dinner pulak dekat Restoran Nelayan. Pun bersempena aku nak bertukar status ni. huhuhu...

Sungguh terharu. Pada yang datang tu, thanks korang. Bukan nya kita tak boleh jumpa lagi pasni. hehehe...And thanks untuk ucapan2 korang tu.. hehehhe..

Kalian sangat bermakna.

Note: Melaka, Gua Tempurung, dinner @ Restoran Nelayan. Ada lagi yg korg rencana kan untuk aku?? hehehee.... Simpan duit pulak ye.. Nk gi Gerik yg jauhhh itu. hehhehehe

Sayang korang semua.

8 comments:

hunnyBie said...

sronok kn ana, well nikmatilah zaman bujang mu ini selagi boleh..pas nih kemana2 ko dh de peneman setia..x leh nk havoc2 dh..kami pun segan nk havoc kalo laki ko der..huhuhuhu u've move forward into the next stage of life..sumorang akan lalui..chill girl..aku doakan ko bahagia sapai syurga ngan jat..

jat jage ana beik2 naa..

Dyalycious said...

bestnye ana...nak gi gak la..tapi tak cramp ke sendi2 nko wei?
cam besh jerk tgk nko gi sini...

@naBest said...

aino -> tengkiu tengkiu.....En.Aizat, sila baca pesanan aino itu yer. huhuhu

dhiya -> huhuhu...cramp!!!! 1 badan sakit weh...huhuhu tp mmg best and enjoy gile... Ko plan la ngan dak2 kite tu. before alia ngn arl kawen. konfem best!!!!!

ReeBeLLe said...

aku update lambat sgt..cite cam da tak best jek..huhuh sume org da bace cite korg dulu..

@naBest said...

hehehe... xpe..gmbo yg ko tempek tu xtgk lg..sbb dari kamera ko.. wooowooo.. nk gmbo camera ko!!!!

Dyalycious said...

superb gak idea nko tu...tapi kan..aku agak musykil..gua tempurung kat ne??(camne la aku leh dpt geografi A time PMR dulu) hahahah...agak ke-blur-an skits...ngeeee

@naBest said...

hahaha... selaku orang perak, keciiikkk ati ai u tak tau gua tempurung kt mane.. huhuhu

Ko lalu highway PLUS nk g kedah tu, tp kuar exit Gopeng. Kuar je exit tu, trus ade signbod ke gua tempurung. Follow je. Tol dalam rm24 hinggit je.

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室