----

----
----

Friday, October 31, 2008

Mari bercerita pasal kawin pulak... heheheh


Kawan sekolah aku yang cantik dh bertunang!! Yey!! Aku gembira untuk beliau. hehehe.. Arl, ampunnnn bangatt.. Aku mmg nk pergi. Tp terlalu byk halangan. Wah! Padahal aku balik kampung time tu. hehehhe.. Anyway, Im so happy for u, dear. Cantik nya ko!! Congrats.....

Sebagai seorang wanita, aku sgt suka kalo dgr perkhabaran orang bertunang...kawin...beranak. Sangat suka. Kalau kawan aku kawen, aku akan berusaha utk hadir. Lepas tu aku berangan majlis aku mcm mana. Heh! Seronok nya berangan. Kalau kawan aku lahirkan baby plak, aku sanggup terjah hospital or rumah dia. Tak tau la kenapa. Tp aku sangat suka. Sungguh.

And lepas ni, turn aku pulak. Aku invite semua org (ye..aku tau..kad aku tak edar lagi), aku harap kawan2 aku datang, tp aku tak memaksa. Tak akan pernah aku memaksa kawan2 aku untuk hadir. Sbb aku faham, rumah aku sgt jauhh...Memakan masa dan kos. Yg aku perlukan cuma doa kalian. hehehe

Semalam (walaupun dh agak lewat), aku masih mencari cincin nikah dan sedikit barang hantaran. Payah rupanya nak cari cincin untuk lelaki. Semua nya tak boleh dipakai kecuali platinum dan silver. Tp alhamdulillah...setelah sekian lama, baru kitorg jumpa yg berkenan dihati. hohohoho.. Lepas tu nak cari jam tangan pasangan untuk hantaran. Mahal pulak. So, delay dulu lah. Majlis lagi 3 minggu. Harap2 sempat.

Baju nikah----------------checked
Baju pengantin-----------checked
Borang nikah------------- checked
Hantaran---------------- (lagi 1 barang)
Cincin nikah--------------checked
Mak Andam---------------checked
Cameraman---------------checked
Kad kawen --------------- checked (tapi tak edar lg. hehehe)

Apa lagi ye yg aku tertinggal?? Rasa nya banyak benda yg tak setel lagi. Tp ramai yg tgh membantu aku sekarang ni. Terima kasih, kalian. Kalian byk berjasa.

Weekend(esok) ni ada aktiviti girls day out. Untuk kawan2 perempuan ku sahaja. Mari kita enjoy!!! Mana kitorg pergi, aku akan updet next entry nanti ya. Ya! Aku mmg kuat berjalan. Aku suka melancong dan melencong. hehehehe... tp, aku tak suka shopping, okkk..... Aku lebih suka habiskan duit dgn melihat tempat org. Wah!! Bakal suamiku, mari kita melancong nanti.... (sambil buat aksi2 gediks lagi...agak2 dia tergoda, tak?)

Ahad malam nya pulak, maybe aku akan ada dinner dengan kawan2 x-UIA pulak.. Jadi ke Noni??? Apa saja yg korang rencanakan untuk aku, pasti aku datang. Tanpa ragu ragu. Aku rela habiskan duit demi untuk enjoy bersama kalian. Hargai masa masa sekarang ini. hehehe...

Next week, 9/11, abang aku menikah dan kenduri di Ampang. Maaflah, aku tak dapat jemput semua sbb aku simpan jemputan untuk kalian untuk kenduri di Gerik nanti, ya!

Untuk En.Aizat, bila nak mengangkut barang2 saye ke rumah awak??? Banyakkkkk OoooooOo barang2 ku....hehehhe... Sedih pulak nak tinggalkan rumah sewa aku sekarang ni...huhuhu... Byk betul kenangan. Tp, aku tinggalkan rumah, tak bermakna aku tinggalkan org2 dalam rumah tu....Kalian tetap di hati.......hehehehe

Note: Majlis aku 22/11/2008. Nanti aku edarkan kad ya. Kalau ada yg ter-miss-out, maafkan aku.....kalian tetap aku jemput.

11 comments:

Alyza said...

wah...sungguh semangat kwn ku sorg ni...bagus2...hehehe...tak sbr nk tggu ko kawin ni...nnt jgn lupa bg alamat umah ko kat aku k...

wa (ate udoh lupe ke) said...

ana! amboi2... seronoknye die nak dekat kawen dah! jgn lupe pos kad ye.. nk juge tau alamatnye.. kang sesat lak..

ni alamat teman ye:-

No 6, Jln 5/71B Tmn Tun Dr Ismail, 60000 KL

@naBest said...

niza -> hehehe...ko leh dtg ke umah aku nnti??? huhuhuhu..ko kan kan india..huhuu...ape pun, aku anta kad kt adress kedah ko yer..

wa -> hehehe....jgn riso. kad akan sampe dlm mase terdekat ni.. heheheh

Alyza said...

walaupun aku tak dpt dtg kenduri ko, tp aku tetap sambut dr india...hehehhe...special case...nnt de video, gtau la erk...nk tgk ko kawin...hehhe...jgn lupa control cun....

Dyalycious said...

ana...insyaAllah aku dtg bersame askar yg len ek....xsaba nak gelakkan nko atas pelamin ni..hehehhe

@naBest said...

niza -> hahaha...control cun tu yg penting tu.. hahaha... nnti aku kirim gambo je la eh.. heheh

dhiya -> OoooOOo...nk gelakkan aku eh.... siap la ko time turn ko nanti... aku gelak sampai guling2. hahaha

arlyana_arl said...

wah2..semangat nak kawen..hahahaha..control jgn tak control..;) asal tak dtg tunang aku??xpe²..sok turn aku kawen..ko kene dtg tauu..klo x..aku bommm~!!!(tiru ayat ko) hahaahha..;p neway insyaAllah klo takde pape sampaila kitaorg gak gerik ko yg terchenta tue ehh..~~;p tungguuuuuuuuuuuu..pape kad kasik edar dulu weiii..hahaahha..;)

shy_wani said...

seronoknyee baca blog ko..
aku pon ati berbunga2 nk kawen, tp xpe..kasik ko n ijat dulu k..

anyway, moga berbahagia...

@naBest said...

arl -> hahaha..sori weh. aku balik kampung. Tp ko kawen nnti, insyaAllah aku sampai..aku sangat suka pegi kenduri kawen!!! ehhehehehe

shy -> hahaa..aku saje je bg korg sume berbunga2 nk kawen.. ahhaha... mari lah kawen beramai2... hahaha... harap2 sape2 yg berkapel sekarang ni, kekal lah sampai kawen....sampai beranak...bercucu...sampai syorga! hehehe

Dyalycious said...

arl...bukan ana dah awal2 bg kad kawin ke?kat seoul ritu...nko mamai ek arl?ahahhaa...

ala ana..bukan slalu nak gelak2 kan nko..time aku kawin nko dah jadi mak..so agak tak sesuai nak gelak guling2..hehhe

@naBest said...

arl -> a'ah la arl..aku dh kasi arrrr...dh jd tunang org pun still blur blur. ape daaa...

dhiya -> hahaha..boleh je. aku ajak la anak aku bantai gelak sekali. hahahah