----

----
----

Tuesday, October 21, 2008

Gembira nya aku!!!

Sabtu lepas kawan2 aku merancang satu percutian yg best. hehehe.. dorang kata percutian terakhir bersama sebelum aku tukar status. yey!! Gembira!!

Kitorg tak plan lama2...Sbb aku lebih suka plan last minit. Sbb kalo dah lama plan, selalunya mmg tak menjadi. So, seminggu sebelum bertolak, baru lah percutian tu di war war kan.......Tapi utk yg terdekat je lah. *wink*

So, akhirnya....Aku, Noni, Reha and Ifah berjaya melancongkan diri ke Melaka. Plan asal, nak pegi Cherating la...pulau2 la...tp aku lebih suka melancong sambil beraktiviti.

Jadi, kitorg plan pegi Melaka Water World dengan Animal Safari pastu sambil jalan2 cari pasal. Sbb tak penah pegi, so..aku teruja gila. hehehe





Ni gambar dekat Water World. Tentulah sebelum kitorang berendam. Hehehe... Mengikut rule Noni and Ifah, time mandi2, off camera. Sbb nak seksi2... Err...seksi ker.....huhuhu....

Time kitorg pegi tu still awal. So, xperlu lah beratur time nak main. Best gile. Macam dekat sunway. Tapi still tak boleh lawan sunway lagoon la kannn......

Yang paling aku tak boleh lupa, time mandi kat ombak buatan manusia tu... Reha telah mencabul sorg budak laki bawah umur. hahahaha.. nightmare la budak tu.. hahahaha...... kalo nak tenggelam pun, tgk2 la orang...main suketi je g tarik budak tu.. hahahahaha.. Time tu jugak la Noni lemas banyak kali....lemas sampai give up..Terus lari naik. hehehehe

Ade satu lagi yg aku tak leh lupa. Adegan pakcik separuh bogel tu.. huhuhu.. Trauma aku wehhhh......


Dah penat mandi, kitorg terus masuk Animal Safari plak.. Tempat ni ala2 zoo....yg best nya cuma ada show. Ada cow boy show...multi-animal show...bird show.....elephant show...

Yang paling best, Cowboy Show.....hehehe...sbb pelakon dia hot2... hohoho.. Jgn marah ye En.Aizat.....Ai tgk je..tak buat pape......lalalalala....

Time bird show pun best. Tu pun sbb abg demo tu mintak nombor telefon kitorg. hehehehhe.. Tergedik2 la suka time tu...hahahahha...Agak nya sbb kitorg je gadis2 yg datang...Yg lain sume nya family...foreigner....laki bini...


Atas ni gambo feveret aku. Aku suke sbb Pony tu sangat comellllll dan manja.... Err...lagi 1 aku suke sbb Pony tu nama adik aku. hahahahhaha...tp adik aku sangat tak comelllllll.. hahahhaha

Gambo ni sangat tidak menimbulkan ketidak puasan hati aku. Arnab tu pilih kasih! Time Noni panggil, elok je datang terkedek2...sambil buat aksi comel....time aku panggil, terus ko tunjuk bontot ye.....Bedebahnye.....



Ni lah time tgk Cowboy show. Tak dapek la nak tempek semua gambo, kannn... Tapi yang pasti, memang best lah..

Abg red Indian tu sesuki je nak takik kepala aku. Dah kena dh kapak tu kat kepala aku.....kalo dia buat betol, mau sawan aku datang. huhuhu

Tepat jam 5.30 pm, kitorg pun keluar. Tepat la 7 jam kitorg menapak dlm Water World ngan Animal Safari tu..Penat....

Terus cari resort yg Noni dah booked awal2 tu..Jauh jugak la nak cari Pengkalan Balak. Malam tu tak buat ape2, cuma jalan area Melaka...sesat lagi....Adeehh..tak abih2 sesat aku ni.

Hahaha..cadangnya taknak mandi laut....tapi esok nya...Aku ngan Reha dah menggelupur nak mandi..Noni ngan Ifah teman je....So, kul 7 am kitorg pegi mandi. Pantai nya depan resort tu je..Tu yg menggelupur nak mandi tu...hehehe.. Lagi pun, xde orang pun..Yg ada cuma ada makcik mana tah tgh layaan perasaan...hehehe

Agak2 matahari dh timbul...dah panas....kitorg pun terjun la dalam swimming pool depan resort tu... Time ni lah Reha tunjuk aksi akrobatik dia tu..heheheh...

Tapi kolam tak dalam daaa..tak boleh nak buat terjun tiruk....hohoho....Lepas mandi manda dengan gediks nya, kitorg pun bersiap....Tepat jam 10, check out...nak pegi jalan2 bandar melaka pulak....

Panassss woooo....Sib baik ade payung....hehehhee... Kat sini jalan2 jer...Tak larat la nak panjat A Famosa tu...Lepas tu, kitorg cari la kedai2 yg dulu nya banyak bersepah kat tepi2 jalan...tp dh takde.. Aik, berapa lama aku xdtg Melaka daaa.......Rupanya dh ganti dengan Dataran Pahlawan..ala2 shopping compleks. Rupa nya, kedai2 tu ada kat dalam shopping compleks tu...Pulakk.......


Err.. Ni sebenarnya salah satu barang yg aku beli untuk En.Aizat...Tp....aku lupa mau kasi sama dia daaa.... hehehehe... Jangan maree....Ai lupa nak kasi, tak bermakna ai lupakan u....heheheheh

After shopping apa yg patut, kitorg gerak lah beraya rumah Ifah....dapat la makan makanan feveret aku.. Mee Sup.. aduss..sedapppp!!!!!

Dah petang, baru kitorg berambus balik...Merasa la first time naik kete Ifah drive...hehehhe....Sib baik polis tak tahan, kalo tak, kena gantung la lesen P ko.. ngeh ngeh ngeh....

*************************************

Kesimpulan nya, aku sangat gembira. Dapat bercuti dengan kawan2 tersayang...huhuhu...Rasa sebak pun ada...Lepas kahwin, tak dapat lah bercuti macam ni lagi, kan??? Bercuti ngan Mr.Hubby la pulak. hehehehe

Note: Lepas ni ada 1 lagi percutian dengan kawan2 lain pulak...Kata mereka, percutian terakhir aku sebagai dara. Bedebah kan???

17 comments:

nhusna said...

abg mane mntk no phone kiter? yg botak tu kn? kehkehkeh...

Noni x lemas la..gimik je tu..nk tgk korg slmtkn noni ke x..(malangnyer sumer ampeh..huhu)

@naBest said...

hahahah..oleh sbb abg tu botak dan kurang mesneh...xdapek laaa.. hahahaa

hahaha..aku pon hampir2 tenggelam time ombak besar tu.. sib baikkorg panggil aku cepat..huhuhu...

tp at least, kita tak mencabul budak kecik, kan?? hahhaa

fawaz said...

oooooo ana..
cuci mate eh ko kat water world..
reha dah gitau!... hahaha =P

@naBest said...

fawaz -> hahaha.. mana ade.. reha yg cuci2 mata... aku tgk je.....hahahahhaha

-reha- said...

hahhahhaha....

aku tak nk update by2 coz aku dh suh korg yg story..aku cuma nk link kan aje okk...

aku mmg takle lupe la time aku tarik tangan budak laki tu...kalu dia lemas dan mati...mau aku kene turun naik mahkamah kot!!!erk...tak heavennyerrr

paling tak tahan tgk abg yg ade rambut byk tuh!!!!!aaaaaaaaaaaa....menakutkan!!

knp oni...terima kasih krn sudi bwk ktorg dgn hunnyvi...sgt jimat minyak!hheheheh...len kali bole bwk lagi kan???wink wink wink

@naBest said...

reha -> eiiii.. rambut2 jgn cakap ye....geli................ aku yg rabun ni pun boleh nmpk dari jauhh.. hahahahhaha

noni -> pasni bw la jalan2 lagi naik honeyvi.. hehehe

Anonymous said...

tmpt2 yg korg g sume aku xpenah g lg kecuali dataran pahlawan....hahhaha..


anip & tunang

@naBest said...

anep -> ler..org melaka pun xpenah pegi.. ape kess??????????

err...bile ko bertunang ni???? mushkil....................

fio said...

abg banyak rambut ngan abg bogel orang yg same ker?

@naBest said...

iqa -> hahahha.. tidak.. mereka org yg berlainan.. hahahahha....

ampes nye soalann...

nhusna said...

lpas ni jom naik honeyVi g melawat Gerik plak..hehe

@naBest said...

lalalla... jom p gerik.. lalalala

paAni said...

oiii dikau kutuk diriku ye
ani pony yg sgt comey okkk...hahaha

@naBest said...

hahaha..camne kamu leh ade kt sini plak ni...huhuhu... aiseh..kantoi plak. hahahah

fad said...

best nyer...jelez aku...nk2 reha xciter pon g melaka...

@naBest said...

fad -> hehehe.. buat la trip g sana.. best oo.. hehe

Anonymous said...

xpe fad(eeeii geli aku panggil ko fad)..nnt aku bwk ko g melake...tp ko bayau duit minyak ngn tol la...pastu sampai melaka aku nk dok umah je...ko jejalan sendiri..jimat dwet aku nk balik kampung...ke nak naik "moto LC 5minit sampai umah aku" tu...hahhaha

anep + tunang(baru putus)hahahah