----

----
----

Tuesday, October 28, 2008

Inilah hasil setelah di tag~


Adus...Untuk sekian kali nya, aku di tag lagi....Tp pemangsa kali ini adalah orang lain... hohoho... Pandai la ko Reen....alasan ko sbb nk menambahkan emosi aku...Ya!! Ko berjaya menambahkan emosi aku!!!

Tapi daripada aku layan2 emosi ni, baik aku layan ko, kannn.... hohoho..

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?


*Benda ke manusia?? Isk..soalan tak specific langsung..

-Benda:

-cash (pasal semua benda dalam donia ni mata duitan. Nk terkucil pun paling kurang kena cas 20sen, apetah lagi kalo nk sambar kasut ke...beg ke...blaus ke....)

-henpon (zaman sekarang, manusia tak mesra2 alam dh, kannn...so, kena pepandai la kalo nk idup bermasyarakat....jiran bilik sebelah menyebelah pun communicate tru henpon, apetah lagi kalo nk kontek mak ke...boifren ke.... nasib baik la dh xde zaman burung merpati, kalo tak, berjanggut la tggu org tu nk reply msg...lagi2 kalo org tu mmg jenih lambaaattt skit, kannn)

-Manusia:
-ayah dan ibu....dan family........(ni mmg konfem la kannn!!!)
-bakal suami ku... *wink* (walaupon kadang2 perang donia, dikau ttp penting, taww!!)
-sahabat2 yg dekaaaattt di hati....

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?

*Nescafe ais dlm tin plus nescafe mocha yg telah di pow oleh adik sendiri.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?

*Kat rumah parent a.k.a kampung ter-chenta or dekat tempat yg org sng nk datang..tp apekan daya ku, kampung jauh di ujung alam...nasiblah korang kalo nk datang...hehehehe

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?

*Sapekah yg hendak hubungan sekejap sekejap??? Britney Spears bole laaa....Tp, tentulah aku bukannya Britney, dan tentulah aku tak mahu jadi seperti beliau...Aku nk hubungan ni kekal selamanyaaa....ke akhir hayat....sambung ke syurga...Wah!!!

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

*Absolutely!!!!!! Setiap kali nk jmp pun still berdebar..Aisehhh....Malu ai...

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?

*Err.....Dunkin Donat dekat R&R Tapah...tu kira restoran ke???

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?

*hehehe..agak2 nya kalian sudah tau..Tentulah novel En.Ramlee... Hijab Sang Pencinta. Tapi hari tu hampir nak ter-beli Doraemon, tapi memandangkan status aku yg nk jadi bini orang tak lama lagi...aku pendamkan saja....Balik kampung baru aku suh adik aku beli...hehehe

8. Apakah nama penuh anda?

*Kalo aku diberi peluang nk letak sendiri nama aku 24tahun yg lalu, tentu nya aku letak nama yg glamer skit..paling koman pun nk la letak Puteri ke..Syarifah ke....Tp sebenarnya nama aku simple aje. Farhana. hohoho... aku suka nama ini. Err...kalo Puteri Farhana sedap tak..ngeh ngeh ngeh...

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?

*Ikut mood. hahahahaa...sbb kedua nya sangat berbeza perangai...abah aku sangat kelakar tp garaaangggg.... mak aku sangat sporting tapi sensitip.. hehehe...tp tentulah aku senang dgn mereka berdua. Sampai bila bila.

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

*Ramlee Awang Murshid..Tp beliau nk ke jumpe aku?????

11. Christina atau Britney?

*Walaupun Britney mmg tak senonoh...tp aku tetap suka beliau. aku ada vcd konsert beliau yg aku tgk hari2 sampai laptop aku rosak time study dulu. Huh! Britney punye pasal la laptop aku rusak!!

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?

*Ya!! Ketika aku di sekolah asrama plus time takde washing machine lagi..Tapi sekarang, tidak lagi...mesin basuh Reha amat berjasa!!!! Terima kaseh.

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?

*Balik kampung!! Lagi2 kalo lama tak balik....wah...sungguh berdebar time nk balik kampung..hehehhehe

14. Pelukan atau ciuman?

*BOTH!!!!!! hehehehe.....

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda

*5 perkara je??? Eleh....Aku boleh letak 50 perkara, tawwww...hehehhehe

- opismate aku
- mempunyai adik yg kacaaaak....Ok la ok la....aku puji ko juge...die pun lawa juge laaaa....(sungguh tak ikhlas, okkk)
- mempunya bf yg kacak sikit2 je..hehehhehe
- teringin nk ade abang..Err kalo ko nk, amik je abg aku.. hehehhehe
- tua dari aku. hahhhaha...tp ko ttp nmpk muda, okkk.....

16. 8 perkara yang amat saya gilai

- baca novel En.Ramlee tanpa rasa bosan
- baca doraemon tanpa malu dgn usia yg semakin meningkat
- makan choc puding
- tomyam kat malee
- ronda2 naik kereta, tp tentulah bukan aku yg drive
- movies.........love story tak layaannn...
- SMS...sampai tunang aku dh bising bil naik.......sms lagi mahal dari call katanya...huhuhu..ye laaaa....itu saya tau laaaa...bukan salah saye,tp tangan ni yg nk sms banyak2........*wink*
- lepak dgn orang2 yg aku sgt selesa bersama...Anda tahu siapa anda. hohoho

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan

- ler
- amboi
- bedebahnye...
- kejiiii...
- tippuuuu...
- wes
- ha?? biar betik??
- biar lah die..

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca (magazines also can?)

- Hijab Sang Pencinta
- Buku Perkahwinan..hehehe..penting ni..byk info berguna, tawww...
- Doraemon....ni petua awet muda, okkkk....

*tu je aku mampu list-kan..maleh la baca2 ni........yg agak penting je aku baca, okkk...

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali

*Micheal Learn To Rock (MLTR) - satu2 nya penyanyi yg aku suke semua lagu beliau. Dan aku tak pernah bosan!! Sejak dari zaman UIA lagi...Boleh adik aku kate aku ni bosan sbb dgr lagu beliau??? Sungguh buta seni.

20. 8 perkara saya pelajari tahun lalu

- Cari pasangan yg sayaaang kan kita.
- belaja bergaul dgn golongan muda mudi. Sbb dari zaman sekolah lagi, kasta umur amat dititik beratkan. Junior adalah junior. Adik adik adalah adik adik. Yg muda sila hormat yg tua. Tp kat opis aku ni, ramai plak adik adik.. hehehhe... kena lah bercampur dgn adik, okkk...baru nmpk muda selalu...

Err...aku happy last week sbb Pit boleh lupa aku tua dari dia..hahahha..tentulah kerana aku nmpk muda dari ko!! hahhahhahaha tima kaseh, ya...

- belaja beli kereta...buat kredit card....

*Err..tu je lah..Ikutkan, byk gile aku dh belajo....kang nnti termuntah2 plak korang baca...heh.alasan.

21. Mangsa tag seterusnya

*Ramai kawan2 aku dh di-tag..Sape eh yg masih tertinggal??????? Sbb kalo salah sorang warga Satyam di-tag..habis lahhhhh...sekejap je satu opis ni hapdet blog mende yg sama..hehehehhe

So, aku nk tag orang2 ini:

Ainoor
Ani
Emah
Mira
Ifah
Noli
Dhiya
Jis

Hahahha..aku saje nk tag ramai2 orang..kalo boleh aku nk tag semua orang dalam list aku..biar padan muka kalian. hahahah....Pasni, masing2 la layaann tag aku yer..sekian.

Note: Malas lah note note ni.

7 comments:

areknee said...

xnak buat tag ana.. hahaha

Jismin Yusoff said...

ana.. aku pon suke pegi maleee.. tp aku suke kerabu beliau.. makan rm20 utk 2 org mmg sgt je kenyang..

TTM aku dok area dengkil, haruslah kdg2 pegi sana.. :p

@naBest said...

ani -> hahhahaha.. mane aci ngelat!!!!!! kena buat juge

jis -> wah!!!! bagus!! tak penah plak jumpe ko kat sane. huhuhu

-reha- said...

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali

*Micheal Learn To Rock (MLTR) - satu2 nya penyanyi yg aku suke semua lagu beliau. Dan aku tak pernah bosan!! Sejak dari zaman UIA lagi...Boleh adik aku kate aku ni bosan sbb dgr lagu beliau??? Sungguh buta seni.

-->hahahaah...kelako la wei!sukati je kate adik ko buta seni...setiap kali naik kete ko..mesti ko psg lagu MLTR ni kan.

@naBest said...

reha -> hahahaha...die tak tau pong aku kutuk die. hahahha....

hehehe...tentulah aku pasang tiap2 hari. kalo aku sorg la...kalo ngn korang, apetah lg ko, tentu dh muntah2 darah dh.. huhuhuhu....

imapeace said...

adeeh..kna gak ker?kasi r kar karEmah ka,fatEmah ka..puteri farEmah ke..husnaEmah ka..hohoho.. =P

@naBest said...

hahaha...jgn byk songeh.. hahahah..buat je....