----

----
----

Tuesday, August 05, 2008

Apa mimpi kalian malam td???


Orang kata mimpi itu indah.... Tu kalau dpt mimpi yg indah la kann.. kalo nightmare.. kejung la sampai pagi. Uik....sebut pasal mimpi ni kan, aku teringat cerita mak aku... Mende ni dh lama berlaku... Ada la dlm 2 tahun lepas. ...... Begini ceritanya...

Masa tu, makcik aku mengandung anak yg ke 5 (kalau tak silap lah)...tp bila hampir2 pada hari utk lahirkan, Allah dh tentukan, bayi tu meninggal dalam kandungan. Jadi, malam tu juga, makcik aku (di temani emak) di hantar ke Hospital Ipoh dgn ambulan. Ape lah yg ada di hospital Gerik, kannn....Dan aku dan abg pun ikut (teman pakcik drive)....

Prosesnya, agak lama.. Tak tau la apa doktor2 tu buat... tp mmg amat lama. Yelah.. nak ceritakan proses nak kuarkan bayi, manalah aku tau...Tp sebelum selesai semuanya, aku balik dulu... Tp mak aku tggu sbb nak bawa balik jenazah ke kampung. Bila dh selesai semuanya, pakcik aku pun drive balik...mak duduk belakang, ribakan arwah...

Malam nya, mak bermimpi... Mak ckp, arwah datang, kenalkan mak pada kawan2 die. Kawan2 dia ramai.. semuanya budak2. Mungkin penghuni syurga. Dia tarik mak, ajak mak main sama2.... tp mak menolak. Mak senyum aje. Bila mak terjaga tidur, mak beristifar panjang...Nasib baik dia cuma ajak mak main bersama aje...kalau ajak tinggal bersama?........... tak tau lah........

Cerita tu dah lama. Tp aku tetap tak boleh lupakan mimpi mak tu... Orang kata, mimpi itu mainan tidur... Ada org kata juga, mimpi lahir dari apa yg kita bayangkan....Namun, ada juga yg kata....mimpi itu satu petanda. Benarkah?

Note: Semalam aku mimpi aku memandu dlm kabus tebal, dan terlanggar kuat belakang van warna krim, plat nombor P(belakangnya aku tak igt) Err..aku anggap mimpi tu mainan tidur lah. (~~,)V

11 comments:

Nakael Sidek Karim said...

mimp2 aku semuanya mengarut2.....jatuh bangunan..jatuh beskal...jatuh motor...last2 celik...hehe...tapi yang takleh tahan tu..aku melakukan kejahatan kat orang lain..hahahha...ada skali tu aku ingat aku jumpa dgn syaitan rasanya..kaler merah je...haha

@naBest said...

mimpi aku yg paling tertekan, waktu nk makan ayam golek.....lagi beberapa saat je ayam tu nak masuk mulut aku, tp terjaga tido lak.. hanginnnn......

-hazlif- said...

masa kecik aku mimpi terjatuh dlm kolam yg penuh dgn katak... eeiiiiiii.... geli giler.... pas2 katak2 nk cium aku (ala2 cite dongeng) sbb tu smpai skrg aku geli dgn katak...

@naBest said...

hahaha....ni mst terlalu taksub ngn cite katun tu... hahaha

Qica said...

oit ana..mimpi mmg mainan tdo..org ckp laa...tp setiap kejadian yg Allah cipta ade hikmahnye..hihi..
haaa haa!!!xto!!xto!!so berhati2 di jln rayer..hik hik..

p/s:kalo mimpi cupcake hangit..agak2 pe mksud ekk.. =p

@naBest said...

noli --> kalo mimpi cupcake hangit, tanda nya, ade org nk pow cupcake ko! Bak sini, kasi aku pow. hohohoho

areknee said...

aku penah 2 kali mimpi org terdekat ngan aku meninggal.. nauzubillah mintak dijauhkan laa.. mimpi tu smpi tgk diorg kena kafan sume.. mmg scary ok..!

@naBest said...

scary scary... T___T

kiah said...

aku mimpi gado ngn bf... bpe jam lps bgn mmg kompem la gado. huhuuu... lagi mimpi bf aku de org lain.. huaaa~

@naBest said...

hahaha.. kadang2 mimpi tu terbalik.. kot2 ko yg ade org lain tak. hehehehe

agHoo said...

ni yg aku tau la..kalo mimpi kematian seseorang teman atau keluarga, bermakna yang diimpikan akan umur panjang. Dan mimpi anak anda meninggal dunia, bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga.

mimpi gado ngn bf lak maknanya bf da pasang 4 wakakakka..wat lolok

cam ko mimpi langgar van tu maknanya nak suh ko bangun semayang suboh la kot huhu...