----

----
----

Tuesday, August 12, 2008

Hajat yg tak kesampaian~


Inilah cupcake yg telah di tempah khas, tp plan tak menjadi. T____T


Asal nya nak celebrate mlm tadi, tp berlaku hal yg tak dapat di elakkan..Sedih. Tapi nasib baik Noni and Reha ajak g tgk bunga api.... Thanks korg...

Tetiba aku rindu family aku kat kampung. tak sabar nak balik. Harap boleh cuti panjang. Rehatkan fikiran sikit. Tapi setakat cuti weekend je lah....

Seorang sahabat cakap, cinta perlukan pengorbanan. Tak kira lah cinta pada siapa.. Family ke....kawan2 ke...kekasih ke.... Kita tak akan pernah kisah nak berkorban masa, duit mahupun perasaan. Tapi betul kata Noni, berkorban perasaan adalah pengorbanan yg paling sakit. Sbb kadang2 kita cuba nak jaga hati semua pihak sampai kita tak sedar hati kita sendiri yang terluka. Tapi selalu nya, kita tak kisah.. Apalah sangat kalau diri sendiri yang terluka. Pelik kan?

Hari ni aku sangat sangat rindu kat mak... kalau dh rindu mak, haruslah rindu abah jugak kan.. Tp balik kampung nanti, abah tak ade..asyik busy jer....huhuhu... takpe lah.. dapat jumpa mak adalah rahmat terbesar. Adik beradik pun semua balik kampung. Seronok.

Pesan aku pada kawan2... kalau hidup rasa tertekan...sedih..marah.... pulanglah ke kampung... Kalo ada kampung lah.. Sbb ada seseorang yg sedang rindukan anda. Sbb dia adalah ubat terbesar dalam semua masalah.. Sayang mak. *Hugs and kisses*

Note: Semalam mengadap cupcake, tak tau nak buat ape........balik kang, telan je lah...


10 comments:

nhusna said...

kamu x tau cam maner takutnyer noni n reha nk tegur kamu smlm..huhu
anyway, x yh sedih2..lgpn weekend ni dh nk blek kg kn..so, b happy dear..:)

areknee said...

aseyyy.. ape jd ini.. jarang sungguh ku melihat mu sedey wahai ana-chan.. xpe, kek tu arini kan bole mkn lg.. suday2, klo sedey nnti muka x awet muda (cm aku).. uhuhu

p/s: eh smlm kitorg pn g tgk bunga api.. xnmpk korang pn -____-

@naBest said...

noni --> haha..aku tau korg takut nk tegur..tp nasib baik reha buat lawak selingan semalam (hanya kita yg tau)...terus hilang badmood... thanks korg..

ani --> hahha..aku tidak bersedih lagi.....sbb aku mahu awet muda.. wakaka

p/s: ko igt yg g tgk bunga api tu hanya aku dan ko saje kah??? beratus org kat sane, kalo nmpk aku yg chan ni, amat ajaib la ko.. hahahaha

Qica said...

cian kamu..xpe la..nnt mkn la kek yg cumil tu yer..
bersaba la yer(emm pe yg jadi?i pon xto..huhu)
p/s:kem slm kat mak kat kg yer =)

M@YaZ said...

uhuk2x .. aiseh .. siannya .. my dear .. sorry semalam .. jat gi malam ni keh. Maaflah. Parent datang. Kena dahulukan parent. Abah dah balik tadi. So malam ni boleh la. Maaf mmg susah nak terima. Tapi terima kehadiran jat yang penting..

pengorbanan tu penting. Kalau tak korban cinta kita pada Allah, tak sembahyang kita. Sapa nak bangun awal pagi kalau bukan syariat. Penat.

Semalam jat keluar ngan abah. First keluar amik stock cadar untuk hantar ke Alor Star. Abah cakap kenapa tak besarkan jualan. Banyak boleh masuk dari jualan cadr. Siap abah suruh bukak Laurea cawangan Kedah. Lepas tu jumpa boss Widad tu. Cek dah sign. Tapi tak dpat lagi mungkin sebab staff dia tak masukkan lagi. Sekarang semua staff dia bercuti di Indonesia. Offide Trip. Semua tak dirancang.

betul orang cakap kadang2. Banyak kita rancang. Tapi Allah yang akan menentukan perjalanan hidup kita. Hidup tak selalunya indah, seperti mana lagit yang tak selalu cerah. Malam2 pun jika menantikan bintang, tetapi tak muncul tiba disebabkan awan. Harap dapat harungi hidup bersama sehingga ke akhir hayat.

Epi 1st Anniversary.

@naBest said...

norli --> hehhe.. jgn riso..kek tu akan habis jua...

jatt --> its ok.. tp mlm ni xleh. Dh ada plan.

-reha- said...

dey!
jgn sedey2 okkay.....
kalu terase nk sedih tu...ingtla kat peristiwa yg berlaku pd aku mlm smlm...uhuk uhuk(cedera parah tau!)....

@naBest said...

reha --> hahaha.. peristiwa semalam tu xpyh nk igt waktu sedey je.....setiap saat aku igt.. warghhahaha.. gila lawak..

agHoo said...

The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up."

@naBest said...

aro --> bagus kamu ni aro..