----

----
----

Monday, August 18, 2008

Mari kita berbisnes!!! Bisnes kah aku???!!



Hola!! Hari ni meeting yg hari2 membosankan hidup aku telah berjaya di kenselkan.....Kenapa kensel aku pun tak tau, tapi aku salah sorg dari umat yg amat gumbira dengan berita gembira ini.. huahuahua... So, sekarang, secara langsung nya, aku sangat bosan!!! Oleh itu, daripada aku sia siakan usia remaja aku ni...hurm..remaja ke???...baik aku tolong tunang aku yg tersayang tu promote business dia.. Bukan ape, kalo die dh kaya, secara otomatik nya, aku juga kaya.. huahuahua... taktik keji.

Tiga gambar di bawah ni adalah barang2 yg giat di niagakan oleh En.Temmon. Kalo nak tau dengan lebih lanjut, boleh la lawat2 blog dia...call dia tanya sendiri ke.. ape ke.. suke hati korg, yg penting, jangan mengorat!! Okkk??


Okk..Yang ini dinamakan Rojak Mak Bee. Aku dh try. Setiap kali stok rojak ni abih kat umah aku, haruslah aku order lagi.. Bukan sbb nk tlg business dia, tp rojak tu memang sedaaaappp.... Sedap hingga menjilat jari. Lagi2 kalo makan dengan jambu or mempelam masam... Slurppp... nyum nyum.. Err, tak tingin ke?? Harga nye rm10 untuk 3 bekas. Murahkan?


Yang ni pulak acar buah/limau. Penat aku surf gambar ni dlm internet, nak tampal kat blog... Hargai la usaha murni aku dengan mengorder menda ni.. Ada setengah orang tak tau apa rasanya... Kot2 adajugak yg tak tau apekah mendanya ini?? Kalo nak tau, rasa lah sendiri. Aku nk explain pun x reti. Harganya rm13 satu bekas. Tapi bekas dia bukan mcm gambar di atas. Tu sample je..sample aku curik dalam internet.

Ini pulak cadar Laurea. Macam2 saiz ada. Macam2 rupa ada. Kalo nak tengok byk sample, boleh click sini. Cara2 bayaran ada dalam blog tu. Korang tinggal rajin nk tengok je... Kalo rasa maleh nak view, maleh nk deal ngan big boss (En. Aizat laaa) korang boleh la menganggu hidup aku. Aku x kisaaahhh... Tapi agak2 kalo aku tgh membuta, sila jangan ganggu. Buruk padahnya. hohoho

Note: Err...rasa nya, tiap masa aku tidor. Buruks kan perangai?? Nasib ko lah En.Temmon.... hehehe


16 comments:

M@YaZ said...

Adakah En. Temmon dan En. Aizat itu entiti berbeza? Dimana metafora kamu? :p

p/s: metafora tu ape ek?

@naBest said...

Berbeza.. En.Temmon seorg yg jujur, dlm meluahkan pendapat, rajin dan mesra rakyat....En.Aizat pulak seorg yg tegas dan gigih dan garang sikit sikit...dan dia juga lambat mesra rakyat...hanya rakyat tertentu sahaja.. Jadi, metafora itu berada di antara En.Temmon dan En.Aizat..

Err..metafora tu hape???

areknee said...

ana mmg kuat tdo!! tgk empunya bdn pn dh ngaku.. xbole wat pe dah... hahahaha

@naBest said...

ani --> ceit...jgn la ko mengiyakan.. jatuh saham aku...

Qica said...

wohooo..bisnes bisnes..bling!!bling!!

@naBest said...

hehe...bkn ko aje yg bisnes tau.. Oleh itu, marilah sama2 memeriahkan industri bisnes tanah air... hahhah poyo je.

agHoo said...

mak bee tu sape??

@naBest said...

eh, bukan kah mak bee tu besfren jiran ko? jgn buat2 lupe haaa....

Aiai said...

utk akak2 n abg2 skalian metafora adalah perbandingan antara abstrak dan konkrit,ngan kata laen perbandingan secara trus..aisey leh score dah nie paper bm..miahaha.. =D

@naBest said...

aiai (dik na kan??) --> hohoho.. cemerlang sggh budak ini.... kamu sorg je yg tau. Org2 len yg tgh view ni kompom xtau.. I lagi la xtau.. BM fail. muahahaaa

-reha- said...

weh...bisnes ikan pekasang xdok ke?

@naBest said...

hohoho..ikan pekasang ado, tp xdok stock selalu lah.. kalo balik kedah baru ado, baru buleh promote. hohoho

Anonymous said...

yeahh...
idup gemini....
ahaks...

@naBest said...

kenapakah dgn gemini?..... mushkil...

agHoo said...

aku jual kepok keping..sape nok?huhu

@naBest said...

aro --> buat la iklan.... takpun jual la dari rumah ke rumah... baru ade pelanggan...hohohohoh