----

----
----

Tuesday, August 26, 2008

Sepetang di Taman Warisan~


Semalam aku lepak Taman Warisan, makan2 dgn ........ (identiti dirahsiakan untuk keselamatan beliau). Aku order LaiciKang, yang lain2 tu order ais kacang. Masa aku tgh nak bayar, ade la sorang gadis, berbaju kurung kaler pink, bertudung pink. Pada pandangan aku, si gadis ni teramaaatt lah kurang sopan. Bukan kurang sopan, amat tidak sopan. Nak tau kenapa? Dengan muka selamber, die order LaiciKang jugak, dengan suara kuat nak mamposs, siap tunjuk2 lagi LaiciKang aku..

"Bang! saya nak sejibik macam ni, tapi natang ni....natang ni...natang ni..saya tak nak!" Biadap kan? Hello...aku kat sebelah ko, okkk... Natang2 yg ko tunjuk tu la yg akan aku telan kejap lagi....Sungguh tak prihatin dgn masyarakat sekeliling betul la die ni. So, bile aku tengok die macam sonok je tunjuk2 aku nye LaiciKang, terus aku angkat, aku blah. Gilo.

Pastu, bukan tu aje. Aku tgk die beli banyak makanan. Geng2 meja dia 6 orang. Kejap dia ke hulu..kejap dia ke hilir...Sambil jalan, boleh nyanyi2 lak tu. Gembira betol aku tgk die. Jalan dia laju, mcm lelaki pon ada. Memang sangat tak sopan la.. Err..macam la aku jalan sopan sgt pun kan..tp kalo mak aku tgk dia jalan mcm tu, konfem kena maki. Pasal dulu aku penah kena. hehe

Pastu kat meja dia, sembang tak hingaat... Gelak kuat kuat, kasi sume orang tgk...Pas tu buat muka seposen. Kalo tgk dia duduk, minta ampun laaa... konfem mak mentua rejek. Dah la pakai baju kurung, xboleh ke duduk sopan2? ni tidak... Tempat duduk die, kena ada 2 kerusi. 1 untuk die duduk, 1 lg untuk kaki kiri die paking.. Baaikkk punya pose. Punye la terkangkang.

Tapi..............kawan2 dia yg 6 orang tu, 3 daripadanya buta. Sebab tu dia yg ke hulu ke hilir beli makanan. Bila dh abih makan, masing2 yg normal tu pegang yg buta. Termasuk lah si gadis td. Dorg gerak ke paking. Tapi si gadis yg aku kata tak sopan td tu, still kat meja, lap mulut kawan dia yg buta tu....bersihkan kotoran kat baju kawan dia tu...basuhkan tangan dia. Aku terkesima. Nampak keikhlasan dia. Ya Allah..Aku berdosa!

Note: Orang ckp, jgn menilai org lain secara luaran, tapi ni 1st time aku betul2 terasa terkena batang hidung sendiri.


9 comments:

agHoo said...

hahahahahaha....dont judge book by cover la..eh betol ke x ayat aku neh?hehe..

areknee said...

uhuhhu.. sungguh ku x sangka juga.. sume org ade bahagian die masing2.. pengajaran utk ko..

....juga aku.. huhuhu

@naBest said...

aro and ani --> Wah!! Sggh pantas kalu berdua. Aku br nk edit2 sikit. Syabas meri beti..hehehe

aro --> hahaha lebey kurang la..
ani --> tu la..pengajaran untuk semua jua...Gile bersalah sbb dok kutuk2 die.. huhuhu

hunnyBie said...

sgguh misteri gadis bertudung pink itu..unique..hmmm tp pdn muke kat ko..hahahaha tu lh kutuk org lagi..jgn tgok org tu kasar kite kate dier teruk..'jgn tgok org tu suke kuar mlm lepak2 kite kate dier tu liar'(ko kenal x ayat penyata ini??) huhuhuhu biarlh rahsia..

@naBest said...

hahha ayat penyata yg mengguris hati ke??? hahaha biarlh rahsia...

nhusna said...

heheh..mcm prnh ader je kt situasi tu..sebijik mcm tu..tp biler dan d mana ya??

@naBest said...

hahaha identiti pengutuk2 semeja harus lah dirahsiakan demi keselamatan semua... kalo terasa, nasiiiib ler... hehehehehehe

Qica a.k.a Noly said...

owh cian ana..ter'ngmpat' dlm hati..owhhh(rs berdosa...)

@naBest said...

huhuhuhu....