----

----
----

Saturday, August 09, 2008

5 dugong jelitaa berendam..

Cerita ini bukan cerita dugong....tp cerita tentang gadis2 jelita yg buang tebiat gi mandi kat sungai gabai time petang2.. hehehe..... Bukan ape..kitorg saje nak jimatkan bil air kat umah...maklum lah, bil bulan lepas free...bukan setakat free, negatif lagi tu....alangkah nikmatnya kalo bil letrik pun free jugak.. pastu minyak pun free...sewa rumah pun free... wah! heaven la hidup aku... Err...bil air rumah kitorg free bukan sbb kitorg tak mandi, tau..Boleh menimbulkan salah faham nih...

Kembali pada topic asal... Masa kitorg sampai kat sungai gabai ni, jam dah pukul6 petang. Gile kan?.. orang lain sume nak balik dh, kitorg melenggang mak nenek baru sampai..Suke hati lah..wakaka...tp kitorg maleh la nak panjat tinggi2..kang time waktu isya baru sampai atas kot. So kitorg lepak kt bawah je...tu pun dh best...................

Kitorg nekad melakukan aktiviti yg penuh berpaedah ni time after balik dari wedding Faheem and WanZ. Hehe..aku maleh nak buat entry pasal dorg lagi, sebab nak kumpul gamba dua dua belah pihak..Kerana esok kitorg (muka yg sama) akan menyerang kenduri Faheem pulak.. Haruslah aku updet kan gambar2 dorg serentak.. Sep tenaga aku, kan.................. Err..ada ke org pegi kenduri dua dua belah pihak?... Ah! Redah aje.. Org dh jemput.... wakaka



Gambar atas tu sebelum kitorg berendam..Air nye, bole tahan dalam la.....ada lah takat bahu.. bahu budak darjah 6...

Masa tu lah reha tunjuk skill berenang.. Padahal kat bawah, kaki kayuh pasir..Tak logik betol penipuan die...Gadis kat belakang berbaju hitam sebelah kanan, itu lah reha. Bukan yg tgh berendam tu la....yg tgh berdiri tu daaa... Tu tgh tgk port die nak buat kuak lentang la tu. Gadis berbaju kuning sebelah kiri pun sebenarnye tgh merendek. Kat situ ada dalam 4 group, boleh dorg merendek tanpa segan silu di siang hari... Eiii..kalo ustaz Kassim nampak ni (ustaz sekolah aku yg paling garaaangg)....mau sumer orang kat sungai gabai tu kena halau balik..... termasuk lah org2 yg tak bersalah ni, seperti aku..

Yang ni pulak dugong2 jelita. Dari kiri: Noli, Reha, aku, Ifah and Noni... Yg kat depan ala ala separuh bogel tu sebenarnye budak laki mane tah...budak kecik yg tingin nak mandi ngan dugong2 jelitaaa... Tak tahan....

Cuba tgk Reha dengan Noli...Macam pakai swimming suit muslimah. hahaha tak pun macam org nak g scuba diving.. hahaha

Yang Ifah tu pulak macam nak main ba ba cak dengan camera.. Ko pehal pah?? Yg tangkap gambo tu, bukan budak 4 tahun....budak 24tahun tu...Dh tua dh...G la cari org lain kalo nak main ba ba cak pun.... wakaka

Gamba Noni tak boleh kutuk lebih2..takut sawan dia datang lak.. hahahha...jgn marah kawan2...Otak aku tgh weng mlm ni, tak leh tido lak. Sekian dari aku. (~~,)V

Note: Esok nak pakai baju ape ye gi kenduri Faheem?.........

9 comments:

nhusna said...
This comment has been removed by the author.
nhusna said...

oiii makcik!!! bab kutuk mengutuk nih serah kt kamu yer? siap kamu mlm ni, tido luorrr...

-reha- said...

p/s:aku malas nk tnjk skill berenang aku lbh2..nnt ifah menangis tgk aku timbul 24 hrs..
cantik kn swimming suit aku tu???

kim slm kt ust kamu tu..hahaha

-hazlif- said...

kalo ak ustill single mingle... mesti aku join skali... memantapkan lagi skill "berenang style anjing" ...

@naBest said...

noni --> haha...jgn mare.. nnti2 aku kutuk lagi yer...

reha --> ust aku kim salam balik...wakaka... Ifah tu bukan takat nangis tgk ko, boleh sawan die tu..hohoho sbb belajo timbul dh dekat 15tahun, tak pande2 lagi... huhuhu

filz --> haha...jgn riso..aku masih meneruskan usaha kita berenang stail hanjing tu.. hohoho

agHoo said...

dugong dugong sekalian..aku ingat nak jemput korang buat show main bola lam air kt zoo bley ke??
hehehehe..

@naBest said...

hoh, dugong2 yg ko maksudkan agak memilih.. stakat ko yg jemput, x layaaannn.............

agHoo said...

mak aihh..jual mahal tol dugong2 nih...huhu

@naBest said...

yg paling mahal tu yg pakai swimming suit muslimah tu la... hahaha..yg paling teror buat kuak lentang tu....hohoo