----

----
----

Wednesday, August 13, 2008

Kenapa la dgn ko ni??

Nape lah beberapa hari ni aku sgt cepat marah? tak tenteram? Ada buat dosa ke aku ni? Petang td, tgh syok layan webinar kat opis aku ni, aku dapat sms dari kawan lama. Aku pun layaannn... At one point, dia tanya, "Awk ni Farhana mane eh?".. Pulak. La..aku igtkan budak aku layan ni kawan aku, rupenye orang lain..Ntah sape2 ntah. And aku sendiri pun tak tau macamane nombor kawan aku tu bertukar milik dengan mamat ni.

After dia tanya aku ni Farhana mana, aku start kompius. Ape aku nak jawab?

"Saye ni Farhana yg canteek..." Bole? Tapi tentulah aku tak jawab dgn jawapan yg sangat perasan tu.. Aku jawab..

Aku: "Aik, awk ni bukan M*****a ke? Awk ni sape?"

Dia: "Bukan..saye P***e. Awk Farhana mane eh?" Okkk...aku dh faham...kitorg masing2 salah nombor ni...So, aku jawab la seadanya..

Aku: "Farhana uia." (sebab kawan aku yg sepatutnye pegang nombor ni budak uia)
Aku:"Ni salah nombor ni, awk delete je lah ye nombor saye tu.." hohoho ayat suci dari aku..

Dia: "Wat pe nk del? Ape salahnye berkawan. Awak ni student ke dh keje?" Wah!! taktik mengorat nampak.. Tapi sori la...kalo muka aku xkenal mmg aku tak layan...So, dgn terus terang nye aku jawab..

Aku: "Mmg xsalah kawan, tp sy nk bgtau awal2, kalo awak nak ngorat sy, sori la, sbb sy dh bertunang.Neway, sy dh keje." heheheh.. sucikan aku?? Sebenarnye maleh nak layannn...Lagi2 kalo dia seorang student yg sengkek..

Dia: "Asal sume pumpuan, kalo sy msg je, kate nak mengorat..Padahal nk kawan je.."

Amboi...marah nmpk..Bape byk pompuan yg ko dh sms ni....

Byk gak la dia tanya aku..Keje mane...Umah kt mane...Tunang dok mana...Tunang keje ape....Last2 dia ajak aku jumpe.. Wah! Amat berani.

Dia: "Petang ni company i ade main boling kt MV. Jom la join.." Ko pehal nk ajak aku tgk ko main boling?? Ajak la pompuan2 yg ko sms tu..Bukan nye ko kenal aku pun.

Aku: "Tak minat. And tak reti." Aku dh start boring...

Dia: "Alaa.. duduk lepak2 je ke..Kenal2... Awk bawa la tunang sekali..Takut kalau kite berdua, dia marah lak." Pulak dh..Aku ingat die nk ngorat aku. Nk skandal ke...ape ke...Last2 suh aku bw tunang... mushkil..

Aku: "Tgkla lain kali. Tunang sy pun x reti main boling ni" hehehe...tunang aku mmg tak reti main pun kan??

Die: "Ok..Next week sy nk g Jakarta..After balik la, boleh? 20hb?" Adus..jenih x berputus asa la die ni...Kagum..So, aku dgn lazernya, tanye lah die...

Aku: "Awk beria ajak sy kuar ni, awk nk promote bisnes eh?? Sori lah...Sy amat2 tak berminat dgn bisnes, lagi2 kalo org yg promote tu langsung sy xkenal.." Darah aku dh naik masa ni..Dah aku kate xnak tu, xnak la...Jgn la poyo beria ajak lagi...

Dia: "Eh, xde lah..Saje je nk kenal2..Kalo xnk, xpe lah..."

Kan???? Mesti ade sebab nye die ajak aku kuar.. Kalo nk ngorat, mst die xsuh aku bw tunang...Ni ngn tunang sekali die nk aku angkut?? Ko nk bisnes ape?? Sorri..kawan aku promote pon aku xlayann..inikan pula ko yg ntah sape2............Fedap!

Persoalan nye:
1- Nape la aku gatai sgt layan die?
2- Nape ramai sgt nk mesej2 aku ni?

Note: Nak balik makan cucur..


10 comments:

areknee said...

haaa tu la.. aku pn nk tanye cm persoalan ko tu.. nape la ko g bls msg die.. klo aku, dh tau silap tu,, mampos ko la aku xbls dh.. hahaha..

M@YaZ said...

darah manis .. banyak ujia .. :D

@naBest said...

ani --> hehehehe bile dh naik angin, baru rase nyesal layan.. hahaha.. ntah pape

jatt --> humm... tu la pasal..tp setakat camni, xpe lg kot... jgn ujian berat2 dh la..

agHoo said...

"A good laugh and a long sleep are the best cures in the doctor's book." Irish Proverb

-hazlif- said...

Biasa lah tu...
Layan sbb nk "Reward your curiosity"

Qica said...

owh cian ana lg sekali..huhu =(

@naBest said...

aro --> wah! hebat sggh kamu ye..Siap ada kata2 mutiara lg tu..hohoho

fiz --> ya betul! Sbb aku curious la aku layan. hehehe

@naBest said...

noli --> hehe.. lepas ini aku akan terus berusaha ke arah yg lebih maju!! hehehe poyo jer..

hunnyBie said...

awat la bnyk sangat mende jd kat hang nih?? huhuhuhu
sabo jer lh eh laling..ko kn gojes sbb tuorg suke kaco.. =D

@naBest said...

aino --> aku rase sbb dh lama aku xkaco org la kot.. hohoho oleh itu, selapas ini aku akan mengganas.. warghhhhuahuahua