----

----
----

Wednesday, September 03, 2008

Teka teki jom

Tolong la, aku dah busan. Menyemak kat blog ana jap.

Meh jawab teka teki. Jawapan letak kat komen. Yang betul nanti aku edit post ni aku letak jawapan2 anda yang betul tu.

1) Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU???

2) So anjing tadi dia kuar masjid nak kencing, "kenapa anjing kencing angkat satu kaki?"

3) Lepas kencing dia jumpa penggali kubur, dia tanya "Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar?"

4) Lepas kencing dia jalan2 jumpa kertas layang bertulis "Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?"

5) Dalam kotak tu ada plak kertas soalan bertulis "Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?"

6) Pastu anjing tu jalan2 lagi jumpa Ahmad bin Abu, Then ahmad tanya anjing tu "kambing bin apa?"

7) Lepas penat berjalan, anjing pun lapar, tiba2 waiter tanya dia "Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais"

Layan je la ek.. Jawapan aku paste esok la kalau rajin. Haha. Kalau ade yang bagi jawapan hari ni betul. Aku tempek hari ni je jawapan2 tu.

Regards,
TeMMon~

26 comments:

Anonymous said...

sbbkan aku pon bohsan..pastu ekon opis ni sejuk..aku jwb....klu betul sume ko bg aku satu peket kuah rojak mak bee free..hehhe

1. xbatal sbb anjing tu jilat kaki anjing tu sendiri

2. larat ke anjing tu nk angkat 2 kaki ke 3 kaki ke..anjing mane tau pake tongkat..hahha

3. sbb die pakai cangkul...gile ape menggali pakai selipar...selipar wat dari besi ke hape

4. dem otak aku xberfungsi...xtau jwpn...cis terlepas la kuah rojak mak beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

5. aku penah denga teka teki ni...kt radio era dlm rancangan gitu2 apek tp aku lupe jwpnnye..aku salahkan ekon opis ni yg tlh membekukan otak aku...ngaaaa

6. mi lo ais satuuu!!!

aku dpt jwp separuh..separuh kuah mak beeeeeeeeeeee la ek...hahahh

regards
muhamad anip
Engineer
Project implementation
TimedotCom

Anonymous said...

weh apsal ko wat 2 due kali...dah lari plak jawapan aku...takpe ko phm2 sendiri..ni jwpn untuk no 3. kotak penalti...

hahah...aku tau soklan kambing bin ape...kambing binATANG...

pastu jawapan tuk ikan jantan betina...ikan betina ikan duyung...ikan jantan...ikan bakar...haahahah


itulah gunenye pakcik google...kire bg je la aku kuah rojak mak beeeeeeeeee......

p/s:yg jwpn2 tuk komen 1st tu aku pk sendiri pakai kegeniusan aku ek...selamat beramal

regards
muhamad anip
Engineer
Project implementation
TimedotCom

M@YaZ said...

Giler terror siot Pakcik Google. Hehaha. ;)

Bleh kutip hadiah kat umah aku. Hadiah takde hantar2 :D

@naBest said...

Mane aci!!!! tiru pakcik google!!! lalalala~

Muhamad Hanif said...

ala 2 soklan je aku tanye pakcik..kire genius gak aku tu

ni soklan tuk korang...sensitip skit soklan die..hahhha

1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk..

ape diorg wat tu???

selamat beramal...

areknee said...

tu kompem la masukkan jarum dlm benang le encik hanip oiiii..

ayat teka-teki camtu sket je kate sensitipp.. cehhhh!! haha

areknee said...

eh kesilapan, masukkan benang dlm jarum.. gomen ne!

hehehe

Muhamad Hanif said...

apa beza lampu stadium ngn lampu bilik???

Muhamad Hanif said...

korg pake google gak...xbest r camni...hahaah

@naBest said...

hahaha..aku tau!!! Hasil pertolongan pakcik juge...

Lampu stadium hidup time ade game, lampu bilik plak tutup time ade game.. hahaha...

bedebah la teka teki ko!!!!!

Muhamad Hanif said...

ceh malas berteka teki ngn dak it...asyik tanye pakcik...hahhaha...td areknee kate teka teki aku kurang sensitip..aku bg r yg agak sensitip..hahhah..btw areknee tu azhani pemalu tu ke...hahahha

SELAMAT BERAMALLLLLLLL...

@naBest said...

hahahhaha..

Ya!! Itu lah dia!! Tp kan, dgn ko je die pemalu...hari tu je la..malu2 kambeng kunun.. hahaha

Dgn aku xde plak die nk malu. Muke x malu lagi ade..

Eh! Terkutuk plak.. Ampuunn.. hehehe

M@YaZ said...

anep .. ko dulu ade ngorat ani ke kat skulah?? HUahhaha .. ;)

Teka teki lagi:

Makan2 di terminal cyberjaya, Mkan2 bersama rakan rakan. Bila makan datang nya dia. Dia datang jumpa anep dah malu. Siapakah dia?? :p

areknee said...

oitt oittt!! korang ni bln pose dok pekena aku plak ek.. x baik tau.. baik mintak maap kat aku cptt.. hohoho

erkk bedebah sungguh.. teka teki aizat x bole pakai langsunggg~ x puas ati aku,, manede aku pemaluuuu!! huhuhu~ muka x tau malu pn x jugakk ;p

btw, jwpn aku tu pki kegeniusan aku tau, x main le pakcik2 google ni.. haha

@naBest said...

Suke la teka teki jatt...hahhahhaha.. teringat kenangan lalu.~~~

Lalalala~~~

M@YaZ said...

huahaha .. allollollo, malu sudah ani .. merah pipi2 kamu. HUaha. ;)

Anonymous said...

aku dulu kat skolah nk ngorat azlina nasir r...tp sbb mase skolah dulu die pandai sgt bi aku jd malu2..btol tak azhan atan..eh silap...azhani azlan...hahaahha

regards
muhamad anip
Engineer
Project implementation
TimedotCom

@naBest said...

eleh en.Anep... xnk mengaku kunun. Boleh jalan da... ngeh ngeh ngeh..

areknee said...

cehhh, prasan la ko nk ngorat azlina nasir, ntah2 klo tanye die skang ko pn die xknal..

ni kira nasib baik je la aku masih knal ko... tu pn sbb ko xtau malu duk sblh aku dulu... hahahahaha!!

@naBest said...

hahaaha....kantoi!!! Anep! mana kau?? bg kenyataan cepat!!

Anonymous said...

aku kene dok sbelah ko ngn fadhilah samad sbb cekgu dengki nengok aku riang ria sgt...pastu die pindahkan aku ke tempat laen..belakng aku diletaknye azlina..adelina ngn sapetah lg...depan..kiri kanan belakang sume pompuan...bajet aku leh dok diam r...xdenye..sume aku kacau gak..belakang aku sorg je ade faizal samat...hahhahha

diharap dengan kenyataan sy ini dapat menenangkan semua peminat2 sy diluar sana..harap maklum

p/s:sy bukan sayfool bukhari...sy anip a.k.a ismail bukhari....

@naBest said...

Ye lah...aku terima kenyataan ko...wpun mcm mushkil je skit.... hohoho

areknee said...

tu la aku mcm musykil jugak.. sbb setau aku, aku yg kena duk ngan 2 org bdk laki iaitu si anep yg prasan byk peminat tu ngan faizal (btol ke samat name bapak die, cm musykil jugak)

papehal pn dh lame xjmpe bdk skola rendah dulu.... ape cerita lerr sume org.. ohohoo

Anonymous said...

bto le...aku kan kene byk kali pindah..perasan aah ko duk sebelah aku ngn faizal samat skali...aku yg duk sbelah ko ngn fadhilah samad...botl la name bapak die samat...fadhilah bapak die samad...gile aah memori aku...nak frenster azlina ade tak...dulu aku panggil die penguin..hahaha

M@YaZ said...

wow .. panjangnya komen2 .. bagus betul .. komen takde kene mengena ngan post. hahaha.

@naBest said...

hahaha.. tau xpe... bole jadi jejak kasih blog ni... korang nk bercinte pun xde hal ah.. aku leh jadi agen.. wakakaka...