----

----
----

Tuesday, September 09, 2008

Jom berbuka kat Bagan Lalang lg nk???

Krukkkk.... (bunyi perut aku).. hehehehe.... lapo plak rasenya hari ini...Sebabnye, hari ni aku sampai lewat. Kalo dh sampai lambat tu harus lah tak dapat paking, kannn... Jadi otomatiknya aku terpaking kat VVIP. Hehehe..... Bayangkan betapa jauh nye aku menapak jalan..huhuhu.. tak pasal2 exercise di bulan puasa.

Bila perut dh lapo, tingat la makanan best2. hehe.. Tempat makan yg best tentu lah tempat yg jauhhh lagi mahal.. huhuhu... Selama 1 minggu aku berposa ni, dh 2 kali aku g berbuka kat Bagan Lalang.

1st time dgn ofismate, 2nd time ngn kawan2 x-uia. hehehe.. sonok oooo berbuka ramai2..makan rebut2... Yg aku suke kat Bagan Lalang ni, surau die. Dekat, bersih dan ade telekung yg tak busuk. hehehe... bukan ape..kadang2 tempat public ni, telekung nye.....smp nk solat pon xde selera. Busuk!! (T__T)

So, bile sampai je, kitorg main order je..pastu g bergambo kat pantai...lompat2..lari2...macam budak tak cukup umur..pastu bergelak sakan.. hehehe... sekali sekala. Dekat2 nk azan baru duduk balik,menghitung saat nk azan... Masing2 dh buat muka cengcurut tak tahan lapo.. Ape daa...td bersakan sgt..hehehe.. tp yg pelik nye, orang2 yg tak posa terlebih lapo nye. hohoho


Yang ni time 1st time aku g Bagan Lalang. Tumpang kete Ainor. Masa ni pegi after ofis. Konvoi 4 keter. Best... ada la dalam 20 orang yg join.. Kalo hari2 kitorg konvoi, mau kaya pakcik kedai tu...bole terus letak jawatan..huhuhu

Ni lah jejaka2 satyam yg kadang2 tak berapa betol sangat. Kunun macho la bergambo mcm tu.. Ala2 top model la kunun.. Wekkk.... Yang gambo gadis2 tu mmg lah tak dapat dinafikan. Mmg jelita kann... hehehehe


Hahaha.. tetiba aku rasa kepoyoan kitorg terserlah.. Sape la photographer yg suh kitorg posing begitu rupa?? Kunun2 boleh feeling2 la jalan kat pantai... Padahal dh senja okkk, dh senja...

Aku suke gambo ni. Unik. Tapi mcm tak berapa menjadi. hehehe.... Ermm..yg tangan berbentuk love tu tangan maria okk...


Yang ni plak time 2nd time aku pegi sana. Hari tu macam tak puas. hahahaha... Kitorg try kumpul kawan2, tp macam dh last minit baru nk inform, so, sikit je dapat pegi.. Sob3x. Igtkan, dapat la berbuka ramai2 kann... tak pe lah..

Dan secara tak langsung nya, aku lah si driver itu. Dan penumpang2 kat belakang tu pegi bantai tdo! Ade ke patut??? Tak patutttt.......Tau2 dh sampai, sibuk la semua nk touch up muka. Ampeh!


Ini lah kawan2 aku semua, plus kakak Emah (Kak Nor). Sebenarnye, banyak gambo. Ada yg terlompat2...gaya yg terbang2...tp haruss lahh aku letak yg cantik2 saje okkk...



Kalo tak bergambo 3 orang mesti tak sah punye lah. Dh beribu lemon dh gambo kitorg bertiga...Ape pon, kite mmg cantik. hahhaha.. sbb xde sapa nk puji, biar aku la puji ye.... Yg lain, sila jangan jeles, okk.

Yang kat bawah ni lah menu2 nya.. Nyum2...sedappppppp..... Kruuukk.. Oh, perut ku berbunyi lagi. Jom pegi Bagan Lalang lagi!!

Note: Pas ni kena masak plak...Poket dh kering...huhuhuh

14 comments:

-reha- said...

wei!!!
aku suka gile mkn ketam aritu..
dh la beso2...sedap's isinye!!hahahha.jauh bangat la tempat tuh...kalu buat rombongan cik kiah (bukan kiah satyam) ni bole pancit tayar bas.

@naBest said...

hahahahhaha... tau xpe..Aku suke sotong goreng tepung tu.. nyum nyummm.. sedapppp ooooo....

Jom buat rombongan cik kiah lagi!! Tapi tak leh selalu.. Bankrup la aku. huuhuhuu

hunnyBie said...

hohohoho..tau x per...tp ri tu sblm pergi nasib mr.driver isi angin tayo kete kn..kalo x harus balik x leh gerak..pancit..hohohoho

@naBest said...

hoh.. bankrup..bankrup..... janji pueh. hehehe

Dyalycious said...

doreen jom..
pasni ngan dah tech plak..20 ni jom...poket dah tak kering time tu kan?hehe

@naBest said...

hahaha.. boleh boleh.. aku no hal..

areknee said...

ehh ni bile plak nk ajak aku??

aku xpenah pegi lg.. lg dulu teringin mkn ketammmmm...

ngappP!! mkn ana ;p

-hazlif- said...

next time ajaka lah aku... tp aku dok jauh... hhuhuhuhuh....

nhusna said...

ana..blek masak sotong mcm tu kt umah
reha..masak ketam k
noni..tlg mkn..hahaha

@naBest said...

ani -> heh..tu la ko..itu hari ramai2 pegi, jual mahal kunun...huhuhuhuh... kalo setakat nk mkn ketam..aku pon reti masak.. hohohoho

filz -> hehehe..mmg nk ajak ko pun hari tu..tp sbb last min punye plan, kitorg agak2 mst xsempat ko dtg nye..huhuhu.. sbb selalu nye last minit plan yg menjadi nye..huhuhu

noni -> amboi..tau nk melantak je..eleh..noni bukan makan sotong pon.........

areknee said...

eleehh ko msk ketam noni lalu makan x? klo takat cm ko msk sotong yg xbole lalu tekak noni tu x pyh le nk masakkan utk aku.. wahahahaha..

aritu bkn jual mahal le... bdn kurang sehat, rugi pegi klo xde selera nk melantak byk2.. huhuhu

@naBest said...

hahahah...bedebahnye...... noni tu saje je..tekak die mmg pelik sikit dari orang2 normal. huhuhuhu

pestisid said...

eh mcm sedap.tp org resdung msti soksek2 pastu.cnthnye seperti nurshuhada_malek.kalo mkn seafood nnt resdung beliau dtg.sori shu.

@naBest said...

heheheh..itu pulak ade hati nk ajak aku g sane.. wakkakakaa.. tp best gak mkn ngn org resdung ni. Tentu die mkn sikit....... wakakaka