----

----
----

Tuesday, September 23, 2008

Lambat lagikah aku hari ini??!!!!


Hari ni aku datang lambat ofis. Suketi aku je kann? Bukan suke ati la... Aku ter-overslept.. heh! alasan lama! Asal aku datang lambat je, aku tingat time sekolah dulu.

Kalo nak tau, dulu aku pengawas kat sekolah (pengawas la sgt...mawas ade la!!). Tak penah aku cita2 nak jadi pengawas. Aku suke jadi ketua kelas je. Sbb kalo dalam kelas, pengawas pun kena tunduk ngan kuasa aku. hahaha.. gila gipang! (gila pangkat, okk)

Tp xpenah aku di lantik jadi ketua kelas. Ape tak layak sangat ke aku ni?!!

Setiap pagi, pengawas ada duty masing2 kan? Yang paling aku suke......jaga gate. Sbb aku kena check sape yg keluar hostel lambat, pastu tulis nama dorg. Boring gila tugas aku.

Aku suke duty ni sbb aku boleh bgn lambat. Aku boleh jadi org last keluar hostel. Aku boleh tak payah rebut2 nak iron. Tak payah nak rebut jamban.

Dah la jamban dan shower blok aku tu takde pintu. Err.. Ada sebenarnye, tp kena tutup manually. Pastu kena tahan2 ngan tangan, takut member terjah. Cube bayangkan sambil melepas, sambil jaga pintu.Seksa okkk!! Gile sengsara hidup aku dulu. Warden plak tak reti2 nak tukar pintu tu. Sampai dah generasi ke berapa baru dorg nk tuka, aku pon x tau. Kejam.

Pastu nak mandi plak kena tggu turn. Kalo setakat sorang 2 xpe jugak aku tunggu. Ni asik time aku masuk toilet je, penuh je warga2 asrama mencangkung depan pintu tggu turn. Ade plak tu tertidur sampai meleleh air liur. Yekkkkk....

Tp aku ni seorang senior yg best.Cemerlang. Terbilang. Junior sayang aku Oooo.. Ahaks!

Nak tau kenapa? Sbb time aku sedap je membuta, pastu datang la junior aku tu kejutkan suh g mandi. Die dh copkan toilet utk aku. Bila aku siap je mandi, masuk bilik, tgk cadar aku dh kemas...selimut aku dah lipat...Hari-hari die kemaskan, tau..Heaven......

Baikkan junior aku tu? Tu pasal aku sayang junior2 aku, tau. Sikit pun aku x buli. Sikit pun aku tak penah marah2 dorang. Yang aku igt, junior yg byk tolong aku tu nama die Fidah ngan Pae.

Budak Fidah ni penah call aku 3bulan lepas, tp gune enset bapak aku. Ciss...sungguh melampau beliau. Pastu aku kasi nombor aku, die hilangkan pulak. Sampai sekarang la die ni hilang tak dapat dikesan. Pae lagi la... lost kontekkk....

Eh..balik pada citer jaga gate tu... Kalo seminggu tu aku dapat jaga gate, amat lah heaven.. Loceng dh bunyi, baru aku kuar bilik, pastu terus tutup gate hostel tu. Tak payah nak tulis2 nama.

Pastu, kawan2 aku pun amik kesempatan pegi sekolah lambat jugakk... Kejii kan mereka? hehehe

Selain gate hostel, aku pun suke jaga gate sekolah..sebab boleh usha student2 outsider datang sekolah. hehehehe... juge boleh gosip2 ngan pakgad.. lawan citer2 hantu. Best OooooOo guard sekolah aku. Macam2 version hantu die tau.

Dah sonok sgt layan citer hantu, malam tu sibuk laaa Fidah jadi mangsa aku teman g jamban. hehehehe...

Mana kau, Fidah................

Note: Dolu2 kalo lambat, sedap arr.. Kalo skang, konfem2 aku kena paking jauhhh...



14 comments:

M@YaZ said...

Dah kejut dah pun .. tapi .. beria cakap dah bangun

@naBest said...

hehhee..tp kalo mata tu nak terpejam balik... apo lah dayo den,kan... huhuhuhu

-reha- said...

uiks....
overslept kerrrrr....(mase aku g bilik ko td elok je ko sedar..ceh!)

@naBest said...

masa kau masuk tu sudah pukul berapa daaaaaa.....

areknee said...

parking jauh pn VVIP tu!! bkn senang nk dpt tau.. org2 terpilih cm kite jekk.. hahaha

kiah said...

uhhh... teringat lik lak zaman2 aku jd pengawas dulu. aku paling nyampah cikgu displin sbb aku genetically nye mmg dtg lambat. da aku pengawas, aku jgk kena tahan. cess.. pe cite nih... dia pakse aku sorg je tau nyanyi lagu skola brape kali tah...

meh aku nyanyi kt cni.

bersama kita tegak berdiri
atas mentulang gagah berani
gedung ilmu pengetahuan kami..

lps 2 aku tak ingt pe. hahaa.. nyampah

pestisid said...

laa, kalo ko nk tau, kat skolah aku, hierarki paling hina di kalangan budak2 skolah adelah pengawas, dengan panggilan prefuck.sori ah mencarut.mmg aku dendam la sekor tuh rampas walkman aku pastu hilangkan..mrh aku nih!

prifek skolah rendah ok ah, dorg nmpak hebat gile babas.aku la tu.

tp sorila prifek skolah menengah,mmg teruk aa kene maki sbb time2 ni la sumorg nak rebelle2.

Qica a.k.a Noly said...

eh ana,i penah jadi ketua kelas..kagum kn..hak hak..

nhusna said...

kalo Nona tgh membuter, better korg jauhkn diri..takut wooooo

@naBest said...

ani -> hahaha..betol betol. tak semorang leh paking vvip Ooooo... semalam penat Oooo menapak gi vvip. Pastu indon construction feWiit2 aku. Rase nk tampa je sekor2. huhuhu Emo ni.emo ni.

kiah -> wah! ko juge tergolong dalam golongan mawas rupenye. hahaha....aku langsung tak igt lagu sekolah menengah aku. hehehe

lisa -> huhuhu...aku tau. Pengawas la hierarki paling di keji...huhuhu..ape dayeku...aku bukan nk sangat pun..sbb aku pon sama kutuk pengawas...hehehe..xsuke jadi pengawas...aku nk jadi ketua kelas!!!

noli -> Uuuuuu...kagum gila dapat jadi ketua kelas.....Mesti disayangi ramai..............jeles2.

noni -> Asal nk takut...i xmakan org. Penah kena makan ker??

Dyalycious said...

kwn2 yg mengambik kesempatan tu mesti proyos kan?hehe

nko tak jadi ketua klas sbb nko tak cukup blur cam arl..sbb nko terlebih riang..nanti nko yg kepala gelak kuat2...hahaha

@naBest said...

dhiya -> hahaha proyos tu bukan time aku je die amik kesempatan. Time mawas lain pun suketi die je nk g kul brape. sbb sume org takut ngn die. wakkakaa...

hehehe... tu r pasal..arl dgn meor la ketua kelas yg cemerlang... tp meor xde la cemerlang sgt pun.. hohohoho

pestisid said...

ana..mane pegi identiti gerik ko skarang ni?mane teman teman??mane ana??maneee????!!dulu kan main berteman2.skang ber aku2 plak.jgn lupe gerik hokey!hehe~

@naBest said...

hahahahhaa.... bedebahnyeee...

ai tak lupe daratan, okkk...

hahahahhaha