----

----
----

Tuesday, September 16, 2008

1st time pegi balai buat report.....


Agaknye, ramai dh tau pasal kes yg berlaku dalam rumah sewa aku tu. Kalo nk tau full story, Noni dh ade entry pasal kes tu. Kes hilang laptop tu nampak macam kes kecik je, tp sebenar nya amat tinggalkan kesan kt aku. Aku sikit pun tak salahkan sesiapa, cuma kejadian misteri tu buat aku jadi curious dan takut.....

Ape pendapat korang????? Laptop Noni tu hilang tanpa kesan. Takde kesan pecah masuk, takde kesan orang selongkar bilik. Yg amat pelik nya, laptop penghuni yang lain, selamat je dlm bilik masing2. TV pun selamat je....

Mengikut firasat aku yg minat dlm cerita2 detektif ni, kalo org luar yg masuk, mesti dia angkut semua sekali yg ade dlm rumah tu....paling kurang pun, mesti die tinggal je pintu tu tak bertutup. Tp kes kitorg ni lain. Pintu depan elok je bertutup. Malah berkunci.

Semua yg tau pasal cerita ni, semua cakap ni kerja org dalam.. Ini bermaksud salah sorg dari kami. Tp, demi tuhan, aku percaya kan orang2 dalam rumah tu. Kami bukan kenal sehari dua.

Bila buat report polis, sarjan tu tak boleh buat ape2. Sbb dia tak boleh nk anta org2 die utk siasat, sbb memang takde kesan langsung. In fact, die nk tahan kitorg sbb bagi keterangan tak jelas. Aku tak takut okk... kalo nak tahan aku, tahan la abg polis ooii....



Kredit to En.Arif sbb tolong teman kan gadis2 jelita masa buat repot polis tu. Ni la kitorg ber empat sesudah setel dengan En.Polis...dan gambar bawah tu la polis report. Sebagai bukti kitorg g balai polis.. hehehe.. 1st time oooooo aku g buat report polis....Ngeri okkkk...


Note: Pesan untuk gadis gadis di luar sana. Kunci lah pagar rumah anda sebelum dimasuki pencuri yg bedebah itu. huhuhuhu. Sekian.

14 comments:

hunnyBie said...

wah..wah...x takut yer cip.ana..yer ker x takut??anda pasti?? cite kat aku takut jer..yo..yo jer..

@naBest said...

isk...jgn la pecah lobanggggggggggg..

Nakael Sidek Karim said...

kenapa nak pikir orang dalam yang buat....aku rasa...orang yang kenal roomate korang yang ada access kat kunci rumah korang yang curi la...betul tak???

@naBest said...

ntah la sidek... kitorg pon kompius.. aku rase mcm org sewa yg lepas lepas. huhuhuhuhu...

Qica a.k.a Noly said...

ade kemungkinan di situ..so pas ni nk tggal lama umah tu sbb nk raye kn..korang tkr tombol la..kang balik rayer.. sume kne angkut..huhu

areknee said...

eh eh org yg tinggal lps lps???

aku terasa ni ana... aiyokk.. kecik ati I yg mmg dah kecik ni,, uhuhu..

xtuka tombol pn xpe, tuka je mangga lain..

pestisid said...

mebi org yg sewa umah ko sblum tu kot tapi org tu bukan ani kot.hahaha.korg grill x?beli solex 10 ketul wey.haha

agHoo said...

wah..muke aku ada dalam nih..hehehehhe

Nakael Sidek Karim said...
This comment has been removed by the author.
Nakael Sidek Karim said...

.maybe bukan rezeki kot...mana la tahu...nanti dpt laptop yang lagi better...kan kan? :-)

@naBest said...

noli --> hohoho... pasni, bukan setakat tombol, pintu pon kitorg kasi tukar. Err...acah aje..

ani --> hehehe..kunci ko kan aku dh amik, kasi kat hosmet aku tu...ape daaa...

lisa --> aku agak pon org yg sewa sblm tu...tp tuduh menuduh kan x best, so, pasni kitorg nk beli solex yg besar helmet. kompom xleh pecah. Err..ade ke??

aghoo --> hahhaha..aku saje je tempek muka ko tu..kang komplen lg gambo ko xde....pasni, kalo komplen lagi, aku tampa je sedas dua. hohoho

sidek --> huhuhu....Err..ade org nk sedekah laptop, silekan... hehehe

Afida Anuar said...

Akak 1st time buat polis repot masa ahad mlm br ni. Lepas eksiden..huhuhu

M@YaZ said...

saya buat report polis time men polis entry~ :p

@naBest said...

kak fida --> huhuhu...bersabo lah akak...x lame lagi dpt balik la keter akak tu ye..huhuhu

jatt --> main polis entry mane kene repot...... main ligan je.. wekkk