----

----
----

Thursday, September 04, 2008

Hari ni hari malang aku...~~~

Adus….sakit hati betul.Hari ni, pagi pagi lagi aku dh kuar rumah. Konon nye nk sampai awal, nk dapat paking baiiikkk punya. Kul 8.05 pagi aku dh gerak. Hambik kau. Agak2 dalam kul 8.20 aku sampai la ofis. Penuh yakin. Tak sampai separuh jalan je, jammed teruk gile! Sepanjang dok sk ni, tak penah aku tengok jammed cenggini. Rasenye, paling teruk dulu time minyak naik…Kali ni, lagi teruk. Dari keluar simpang dah start jem. Ape hal???

Kunun nye, aku ni hebat giler…aku mencari la altenatif lain…Macam hebat sangat la, buleh lari jem…Aku tak hambik jalan biasa..Aku ronda2 keliling sk dulu…Aku amik jalan depan McD. Amik traffic light depan JJ. Perghhh…. Start jem dari situ rupenye. Sungguh hampeh. Masa tu dh kul 8.30 am. Aku boring…..terus call En.Temmon. Tido lagi rupenye….Mentang2 la ofis sekangkang kera je……..Borak2 dalam 3 minit je, sebab orang tgh mamai mane nak layan aku, lagi2 nk layan orang tgh hangin..huhuhu… so aku kembali focus.

Time jem tgh merangkak2 tu, sempat aku sms Noni, bertanya khabar…Kot la die pun tgh syok layan jem….Takde respon….. Mmg die tgh layaan jem la tu… Aku sms Shu…Membuta jugak rupenye..Macam En.Temmon. Ampess.. Memandangkan sumer orang tak layan aku, aku layaan diri sendri. Pasang cd kuat nk mampus, aku melalak sorg2 sambil buat muka kerek kat kete sebelah. Ape hal tgk2 aku??!!

Pastu ade lak keter Honda City nk potong queue. Ko nk potong queue, ko punye hal. Tapi silalah jangan masuk depan keter aku tanpa meminta izin!!! Signal tak bagi, ade hati nk himpit2 aku. Maaplah bang, memang saye tak layan. Pulak tu, tgk2 aku, buat muka taik. Igt aku takut? Sebenarnye aku takut jugak…sib baik pakai spek hitam. Kira boleh cover la sikit…Boleh buat2 berani. Aku memang tak nak bagi die masuk. Aku rapat2 dgn keter depan. Dah la depan aku Perdana V6. Kalo tersagat, mau x makan aku 3bulan.. huhuhu….. Dan usaha aku berjaya! Abg Honda City yg kerek tu blah, tapi die masuk kat depan Perdana tu. Hampehhhh….. Penat je aku berjuang, dapat gak die masuk. Mesti die sumpah seranah aku nye. Konfem! Lantak ko la. Tau la kete aku tak standing kete ko….Kalo bagi signal elok2, aku bole kasi la..aku bukan nye kejam sangat…

Jem ni plak bukan nye lagi kurang, lagi teruk lagi ade, pasal 4 lane nk jadi 2 lane. Utk pengetahuan semua, hari ni aku baik okk..Aku x potong queue…aku tak sesuke hati je keluar masuk lane. Aku stay kat lane aku je. Tp, time aku jadi baik, ramai lak nk buat taik dgn aku… Ade pulak motor ni..Aku tgk kat cermin sisi, gayanya macam nk mendatangkan masalah kat aku je. Bile dah dekat……gakkkk!! Ha, kan betul!!! Sesuka hati je dia langgar cermin sisi kanan keter aku!!!! Dalam byk2 keter kat situ, nape lah ko pilih keter aku yg ko nk langgar?? Pastu boleh pulak toleh tgk aku, sambil angkat tangan, tanda minta maaf la kot…. Ape ko igt ko angkat tangan tu terhapus la dosa ko kat aku?? Bole ganti ke kalo keter aku calar??? Macam orang tganu cakap, b*d*h piang!! Nasib baik tak calar…..tp ko igt hati aku yg tercalar ni boleh sembuh mcm tu aje ke? Kalo hulur barang seratus dua ke…sejuk sikit hati.. (T_T)

Pastu, aku nekad. Nk buat jahat pulak. Gasak la ape jadi. Takkan aku nk sia siakan usia remaja aku dalam jem ni?? Tak mungkinnn…. So, aku amik lane laju, tapi sat g aku nk himpit2 dan cilok masuk kiri. Macam Ani ajar aku masa aku mule2 dapat kete. Die kate, ramai orang potong lane mcm tu, tp time xde polis la…Tapi, tetiba kat depan tu terpacak 2 orang En.Polis!!!! Patutla keter aku je yg berani potong. Waaaa….terus aku buat muka mcm tak sengaja termasuk lane tu. Bila aku belok kiri sambil himpit2 manja dgn kete sebelah, abg polis tu sempat la tgk aku sambil cekak pinggang.. Woooowoo.. Amat ngeri okkk…Tapi sebab jem teruk kat belakang tu, die tak tahan aku.. hehehehhe.. Terselamat lagi.

Kuar je highway tu, terus aku pecut laju. 130 . Hambik kau. Dah la byk keter….Lambat punye pasal. Konfem xde paking dh. Tapi sesampai je kat ofis, ade lagi 5 paking kosong. Konfem ramai yg tersangkut jem…So, aku terselamat lagi. Tak perlu nk paking hujung dunia, pastu menapak ke ofis. Ngeh ngeh ngeh.. Dan secara otomatik nya, aku punch in hari ni, tepat jam 9.25 pagi. 1 jam 20 minit okkk aku bertapa dalam jem. Lahawau betol la. Hari ni hilang 2 peratus pahala posa aku. Asik nk maki orang je…huhuhu.. Oleh itu, aku nk g beribadat kat surau lah.

Note: Tidur itu adalah ibadat…

22 comments:

imapeace said...

pegghh..tercungap+terkagum=tercuka aku membacanye..camtula tuan2/puan2 yea..pabila seseorang memasuki alam kereta sehingga menghadapi alam jem maka di equalkan menjadi "hangiiin 1 badan"...cobaaaan d bulan posa tu nyah..(",)

pestisid said...

haih.malang juge bg aku.dh la mlm td dmam.mkn ubt, bgn td ngantuk2 tp kugagahi jua utk ke opis.aku gerak dr umah kul 7.50.tu pon hasil usaha cilok mencilok kt jalan yg jam sblum caltex umah aku tu, maka aku smpai ohpiss ni kul 8.40.dh la ade training.aku, rin n cikmun lmbt.due2 trainer kami menanti kami smpai.gile kentang.jom kite bengang same2.aghhh!

@naBest said...

emah --> hohoho..tggu la time ko ade keter nnti.. wakaka... selalu nye x jem la nyah..hari ni mcm pelik skit...xpaham haku.

lisa --> wah!! hebat ko mencilok.. hehehe.. aku kne belaja lagi neh.

Anonymous said...

ceh aku backup abg moto tu....sbb aku slalu bwk moto..bbesenye org pompuan bwk ketela yg hampir meragut nyawa aku yg bwk moto.fact!tp aku xsetuju dowh..saga lg setanding dr honda city...sbb aku pon bwk saga...hahaha

anep

@naBest said...

ah! xde xde!! Aku xbermusuh dgn abg2 moto, tp hari ni abg moto yg bersalah. Kete dh rapat2, lg die nk himpit.. huuhuhu

hahaha..sib baik ko bw saga jg, kalo x...mmg konfem la kete aku kne kutuk. Tau sgt..

Anonymous said...

aku dh xkutuk org dah...xpercaya?xpela....sesungguhnya aku sedang berpuasa....















hahahanip

areknee said...

tu la kan.. jem arini teruk gler plak.. dh kul 9 pn still jem lg tau..

aku pn pakkal le kena g isi minyak kat caltex dulu.. dr ctu aku tgk mak datukkk pjg gler kete.. tp aku redah gak le..

arini aku pn menjadi baik x cilok2 lane org tau.. w/pn lane aku cm xgerak, dlm ati aku geram jugak sbb br isi minyak xpsl2 abes dlm jem.. tp sabo2.. huhuhu.. bile dh lps trafik light br aku start ilmu yg aku dh perturunkan kat ko tu.. hehe

kesimpulan aku stuck dlm 30min jugak la, xseteruk ko.. tp ofkos parking kat SHOWROOM sana.. haha

@naBest said...

hahaha.. ko paking d show room sana adalah kerana ko keluar lambat. hahaha... aku kuar kul 8 pun dapat paking sisa sisa toksik, ape tah ko yg kuar kul 9.. isk isk isk...

areknee said...

aku mmg lg awal dh tau je aku kena parking ctu, so xde la sakit ati cam ko.. hahaha

nhusna said...

heheh..dlm jam2 tu usha2 gak kot2 WRC smpi dulu..last2 WQT mendahului..yeahhh

M@YaZ said...

haha .. rasakan jem~ orang tiap2 ngadap jem kalau bawa kete. lalala~ dah tak kisah dah. nak jem .. jem la .. apa pun bawa moto lagi besh . langgar side mirror tu pun lagi best. nak2 kereta yang suka ati tak duduk di line yang betul. yeY. Kasik pecah cermin dia~ huhahaha

jaszminedeezee said...

wes...aku tak membuto la...aku ikot nasihat ko jer...so aku pon stay dlu kat rumah...stay2 tetibe ujan trn dgn kencangnye...apolagi...sambung la mimpi smlm~~zzzzz~~

aziz said...

ko jgn marah ngan abg moto.. nanti die report kat persatuan mat rempit. abis kete ko.. hahaha..

pestisid said...

ek elleeeh shu.org x dtg keje jgn komen.duk dendiam.hahahah

@naBest said...

noni --> hehehe... smlm tu salah taktik je..kalo tak, mmg bole mendahului punyer..

jatt -> wekkk...wrc semalam ikut peraturan okk..

shu -> hoh! alasan ujan kencang tak boleh diterima pakai di alaf ini. Sekian.

ajis --> aku xmarah abg moto. Aku saaayaaaang abg moto. Lagi2 yg suke hati nk langgar kete org...2 kali dh aku kena.. Hishhhhh...hangin...

lisa -> hahaha..betul2... sonok sakan sari suntuk membute. haha

Hafeeny said...

noni: WRC no more World Racing Champion..ahahaha..ahahaha.. meh kite gelak dia..

@naBest said...

uhukk uhukk.. sedap ko gelakkan aku eh.. siap la ko nnti...

jaszminedeezee said...

ces..jeles la tuh aku dpt melayan mimpi2 indah...~~la~la~la~~

agHoo said...

heheheh aku pon penah naik moto langgar side mirror kete,pastu sengih2 kt tuan empunya smbil betolkan blk side mirror die yg membelok itu..pastu sengih lg skali,angkat tgn then terus cabut.. seb bek jalan jem xsmpt tuan kete nk kejar ekekekekeke...

@naBest said...

shu --> hoh, x jeles langsung. Sbb aku pon sering bermimpi indah jua. hohoho

aro --> cis, bedebah. Mst abg moto tu pon berfikiran yg sama dgn ko...sbb tau aku xleh kejo. Cis cis cis

Dyalycious said...

hahaha..lawak gile cite nko..mmg nko sentiase lawak la doreen...layan bace..

@naBest said...

Hahahaha.... tu baru cite aku tgh marah... belum cite aku sedih lagi.... Sila2..sila baca... hohohoh