----

----
----

Tuesday, July 29, 2008

Weekend yg best!

Gembira. Last weekend aku balik ke Gerik bersama tunang tersayang. Tujuan nye sbb nak menghadirkan diri ke kenduri kawan baik aku masa form 1 - form 3, Hazikah aka BELL. Plus, nak menghabiskan buah-buahan yg banyaknya tak terhingga. So, after keje kitorg pun berangkat. Dalam 4jam je dah sampai Gerik. Terkujat abah aku tgk kitorg dh terpacak dpn umah. hehehe.. Semangat nak balik.... Ye lah tu.

Esoknye, kitorg bertiga pun bertolak ke Pasir Mas. Bertiga? Ye..adik aku sebuk nak ikut.....hari tu beria aku ajak, malu la kunun... alih2 esok pagi die yg bgn awal dh siap. Layaan kan aje...

Sampai kat umah Ika dlm kul 1.15 tghari (Setelah sesat...padahal 2minggu lepas aku dh survey jalan. hehehe). Hurm..yg peliknya, xramai org pun..ade la beberapa kerat...Sbb nya bersanding kul2 petang, mungkin orang sana start datang lepas Zohor.. Sungguh tak sama dgn situasi majlis kahwin kat kampung aku atau kat mana2 lah. Kul11 orang dh start makan. Kira nya nasib baik la sesat..kalo tak, kul12 dh sampai...nak buat ape? pengantin pun xde lg..huhuhu

Lepas makan (licin lauk kitorg bedal...), aku naik umah tgk pengantin. Lawa sungguh die. kalo nak tau, dulu mase kecik2, bukan nye lawa sgt pun. hahaha... dh besar ni, jadi lawa lak aku tgk die. Humm...seronok tul die dh kawen, tingat kecik2 dulu, mase kitorg jadi rumet yg berjaya.. Kejap2 gaduh..kejap2 baik.. Time nampak hantu yg paling aku xleh lupa. hehe.. Gatal lagi..time maghrib bersuka ria. eiii...ngeri...Nak di ikutkan byk kenangan, tp after PMR kitorg terpisah. Tak tau mane die menghilang. Tibe2, bila die kontek balik, dh jadi nurse. Dh beli Gen-2. Dh lawa. Dh ada boyfren. Aku? Mase tu aku miskin lagi..Student lagi.......bf pun xde...huhu.. tp yg best nye, kalo kuar, mst die belanja...hahaha.. tima kaseh kerana tak penah kedekut ngn aku.

Ni lah die Hazikah. Lawa kan. Bagi aku, die sgt lawa..Dan juga bagi budak2 sekolah aku dulu...suma kate die lawa..sbbnye, hanya kitorg yg tau mcmana rupa bentuk nya die ni time sekolah dulu... hahahaha...


--------------------------------------------------------------------------


Gambar ni pulak time kitorg dh nak balik ke Gerik. Yg ni gambar kt Hentian Rehat Titiwangsa. Sungguh sejuk. Menggigil aku. Lagi sejuk dari cameron. Sungguh. Sbb time tu hujan renyai2. Time balik ni dh petang...Sebabnya, dh letih shopping kat Rantau Panjang. Siap sesat masuk Golok lg tu.. Merasa la aku masuk Thailand kejap. hehe

Yang bestnya, dekat sempadan tu, aku sempat tgk mcmane seorg makcik dan anak pompuan nye seludup minyak dari Malaysia. Selamber je die isi minyak dlm motor, pas masuk kt sempadan Thai tu, die transfer minyak tu dalam tong. Pastu masuk Malaysia balik, aku tgk die tgh tggu turn kat Shell. Hummm.. selamber tul.. Mst bkn sorg 2 je yg buat camtu.. Lantak ko lah... Janji bahgie.....Lupe lak aku nak snap gambo makcik tu.. Muka tak bersalah tu..... hehehe


----------------------------------------------------------------------

Yang ni pulak, gambar kat umah aku. Acara makan buah buahan. Banyak gile rambutan. Tak larat nak kutip dh.. makan mana yg termampu je..Lebihnya aku bawa ke KL... Ada durian, rambutan, dukong, buah star, manggis...... Oleh kerana dh banyak gile..aku dh agihkan pada kawan2.. hehehe.. makan lah korang sampai cirit. (^___________^)


Err...aku tlg snap gmbo je...

Aizat yg keletihan...letih la sgt kan...

Abah ngn Ayu petik dukong..Hebat kan mereka? hehe


Rambo yg turut sibukkan diri

Note: Thanks to Aizat sbb sudi teman balik kampung...nanti temanlah lg ye. hehe


6 comments:

Qica said...

owh..lawa2..
rmbutan tu pon cam lawa gak..nyummmyyyy!

-reha- said...

eeeee.... takut ngn rambooooo

M@YaZ said...

erk .. publisiti murahan lagi (sorok muka jap .. malu seh~)

@naBest said...

noli --> hehehe....kalo rambutan, yg lawo xlawo leh jd lawo.. hehe

reha --> eiii.. jgn igt ko je takut rambo..rambo pon takut tgk ko. hahaha

jatt --> hehe..saje je nk bg publisiti.. bior org kenai skit..asik nyorok je...

areknee said...

sbaik kali ni ade gak yg smpi umah.. takde la aku meliur je bace blog korang.. hahaha

thanks byk2 ana! sdp sungguh buah-buhan ituu~

@naBest said...

hehehehe........ ada ubi ada batas, ada rezeki nnti, ko balas.. Wah! sedap plak pantun aku.. hahahha

xpe..xkisah..pizza pun xpe. (~~,)V