----

----
----

Thursday, July 17, 2008

Selipar Oh Selipar~

Tetiba aku terasa nak menulis sikit. Pasal selipar Ainor. hahaha..pelik kan entry kali ni, tp masalah selipar Ainor ni selalu menggangu otak fikiran aku.... Begini ceritanya.

Aino ada sepasang selipar ofis yg dah licin tapaknya. Memandangkan waktu itu (lama dah...), aku xde selipar spare untuk jalan2 dalam ofis, Aino bg lah aku pinjam selipar dia, sbb die dh beli baru. Dalam 3hari aku bergunbira dgn selipar pinjam yg licin tu, datang la sorang akak ni.. Nk pinjam kejap katenya. Orang2 Satyam konfem kenal akak cantekk ni... Aku kategorikan dia ni sebagai special task Satyam. Hari2 aku tgk die mcm bz je.. Ke hulu ke hilir...Kalah boss besar ofis ni. Waktu die nak pinjam kejap selipar tu, aku bg la... Org nk guna...aku yg baik hati ni kasi la pinjam.

Tp..dh 2minggu dia xpulangkan. Itu aku xkisah. Aino pun xkisah. Sbb aku dh beli selipar baru yg lagi canteekkkk.... Tp termasuk hari ini, dh dekat 2bulan selipar tu xdipulangkan(betul ke 2bulan aino?). Aku usha2 akak tu, die dh ada selipar baru pun... Selipar tu kan licin, mst die asik tergolek je.. huhuhuuh.. Tp still die kne la pulangkan...Ape kess...2minggu lepas, Lin buzz aino, cakap ternampak selipar tu tepi toilet.. Aku pon pegi mengintai. Konfem ade! Ada la beberapa pasang selipar plus kasut kat situ. Nak ambik balik, segan...ada cctv. Jatuh la reputasi. So, kitorg buat keputusan untuk biarkan aje.

Esok nye, aku tgk selipar tu dh ilang balik. Ler..agaknye geng2 cleaner tu main pass2 kot. Kejap ade...kejap xde.. agak nye, dh berape ramai yg tergolek sbb selipar tu serius licin (mcm aku penah nk tergolek dulu.. uhukhukhukkk)

Dan ape yg membuatkan aku teringat balik kt selipar tu...sbb hari ini selipar tu ada balik di tempat asal nye... Masih seperti dulu keadaan nya... Masih di tempat yang sama. Kat tepi toilet. Amacam Aino?? Nak curik balik ker?? hahaha

Sekian entry mengarut aku untuk hari ini. Busan, nak upload gambo xlepas2... Eiii.. geram!

Note: Sedekah je lah selipar tu kat Satyam... dapat pahala...

9 comments:

M@YaZ said...

Issit Anita Noor???

farhana said...

hish!!!! ape lah.. anita noor mane main selipar2 jepun ni....hahaha

hunnyBie said...

huhuhu..ri semalam aku nampak akak tu pakai selipar tu jln2 keliling opis..ntah2 dier saje jer bawak g opis ingat kite dh lupe lh tu...hmm biorkn jer lh..anggap jer sedekah...huhuhu

farhana said...

sbnr nye, die lupe kt sape die pinjam.. sob3x... muke aku ni die bole lupe.. keciwa!

agHoo said...

taraf sliper ainor mmg tuk masuk toilet jer kot..wakakkaka...

farhana said...

wei..ko xtgk lg selipar tu....kalo nk tgk, cari kat tepi toilet level G. Lawooo... hehehe

hunnyBie said...

ntah nyer..siap bunge2 lg tau..bukan la selipar jepun..kire standard lg dr selipar jepun tau..tp apekn daye..akak tu minat sgt kot kat slipar tu..tu yg x nk pulang..huhuhu...

jaszminedeezee said...

woooittt...akak mane woi?takkan akak anom???????wah...bergosip plak aku..

@naBest said...

hahahahaha....no komen.