----

----
----

Monday, July 21, 2008

The journey to Terengganu Part I

Hola... Monday mood. Mcm biasa, nothing to do.... So, im spending my time jumping from one blog to another blog..to another blog.. ZzzZzzz.. At last, aku nk tulis skit2 pasal trip aku ke terengganu 12/8 hari tu.

Gembira. Saga aku dah ada nama. Cikku. haha sedap tak? Nak tau sape punye idea? tentulah aizat... Cikku pun, cikku lah. Ops..bkn nak cerita tentang Cikku. Tapi nak cerita pengalaman ke Tganu. Dan so far, Tganu lah negeri terjauh yang Cikku pernah sampai.. Thanks, Cikku.

Jumaat 11/8 - Seawal boleh aku cuba balik. Bukan niat nak lari dari ofis, tp memandangkan nak drive balik ke Gerik tu agak memakan masa, so, tepat jam 12pm aku dh cabut. hehehe... tp adik aku kt upsi tu sebukkkk suh aku singgah. Hummm... so, kul1.15 aku sampai upsi. Tepat tepat waktu budak2 tu nk solat jumaat. Hish.....tau la dh lewat nak g masjid, jgn la merempit sebelah kete aku. Sib baik aku x langgar sorg2. Hangin tul aku. Tp memandangkan dorg tu sume bakal2 cikgu yang nk pergi beribadat, aku maafkan lah. Budak lagi...

After aku amik Ani, adik aku...kitorg lepak KFC, mkn2. 1 jam berbaris, baru sampai turn aku. Eiii.. geram. Tapi...sabo.... Dah kenyang, aku sumbat adik aku tu mkn, die siap tapau lagi, kitorg balik ke rumah sewa die. Gile best baru 2nd sem dh merase umah sewa...Kalo kat uia, xdapat la... Hostel lah sampai ke tua. Umah sewa dah la besar..murah..ade parking space lagi... Budak2 upsi nih sume berkenderaan ke? Mushkil....

Lama gak aku lepak umah die. Kul4pm baru beredar. Tu sebab nak make sure sampai ipoh kul6, tggu abang abis keje dan balik gerik sama2. Tp si budak Ani ni xbagi aku balik la plak. So, jalan2 la naik kete aku...pusing merata tanjung malim.. Err.. sebenarnya jalan habiskan minyak je. Mane ade pape situ. hehehe.. Kul 5 baru aku gerak ke Ipoh..tu pon setelah di pow oleh Ani. Ampeh...

Agak2 kul 6.15 aku pon sampai Ipoh and abah pun call kate nak amik kt tepi highway. Pulak. Rupenye mak ngn Ayu pun ade.. Humm.. Boleh je aku cari jalan sendiri nk g umah abg aku tu...Tp, Ok je lah. Tggu punye tggu, sempat la bergayut ngan tunang tersayang..abah pun sampai, lead jalan ke rumah sewa abang.

Sesampai je depan rumah,time aku kuar kete, seekor anjing lari2 anak nk terkam aku. Sambil buat muka manje. Menjerit aku sambil lari keliling kete. Ape ko hingat aku ni spesis ko ke, hanjing oi... Sib baik tuan hanjing tu dtg selamatkan hanjing tu (sebenarnye selamatkan aku...) Danish nama budak India tu. Beria die suh aku dukung hanjing die tu. Comei gak. Cleo nama die.

"Angkat lah die. Dia baik. Ni anjing perempuan."

Tengkorak ko dik oi.. Ko igt aku pompuan, boleh angkat la anjing pompuan? huhuhu... Najis tu tau. tp dia mane tau..last2 aku lari masuk umah, maleh nak layan ko Danish. Tp Cleo tu comei gile.. Kalo lah boleh pegang..............

-------------------------------------------------------------------------

Malam nye, kitorg pun bertolak balik ke Gerik, rehat2.. sbb esok nya nak berjalan jauh. .. ZzzzZZzz

So, esok nye, kul2pm, Cikku pun megah menyusur di jalan raya menuju ke Tganu. Tp memandangkan byk masa lagi, kitorg sempat pegi Pasir Mas, Kelate. Survey rumah Ika. Bestfren aku yg nak kawen hujung minggu ni. Kene pegi kenduri die, kalo tak, mau die bermusuh ngn aku 7 keturunan. huuhuhu

Senang je nk cari...tp waktu hari kejadian nnti, mampukah aku igt jalan ke rumah nya?? hohoho.. aku pon xtau.

Dan tepat kul 11pm, kitorg smp di Besut. Tumpang tdo umah pakcik aku b4 g Kuala Tganu esok nye. Dalam nk g umah pakcik aku tu pun kitorg leh sesat.. Sebenarnye, bkn sesat...kompius jalan je... hehehe

And bawah ni few pics yg sempat di snap time rehat kt atas bukit mane tah... Canteekkk scenery die....







Itu je lah. Until next post ye! Nanti aku sambung lg.....

Note: 1st time aku tak membute dlm kete, sbb mak pakse tgk permandangan.... Asik2 tgk pemandangan....................

5 comments:

Qica said...

jemputla dtg umah lenkali..kat trganu gak =p hihi

@naBest said...

qica --> oooooOO tgk tu...skang br ajakkkkkk..............

Qica said...

xpe la...next time pon nk p kelate gak kn..jemput la..hihi..tp tu pon kalo i kat trganu,bkn kat putrjaya nih..hehe =D

Afida Anuar said...

Eh ana, itu bukit kt highway grik ke?
cantikkan pemandangan kt ctu..
leh nampak permandangan berbukit bukau.. Cantik bangat..

@naBest said...

a'ah.. itu lah dia.. tp lupe lak ape nama tempat tu.. huhuuhuh