----

----
----

Wednesday, September 01, 2010

Selamat Hari Lahir Farisya Alia!!

Assalammualaikum...

Wah. Bersopan tak agak agak. haha
Lama sungguh aku tak mengadap menda alah ni. Dah hampir-hampir lupa password. Ok. Tipu. Aku bukan malas nak update, tapi aku rasa macam blogger.com dah hilang aura untuk aku. Kalau baca blog orang lain, OK la. Kalau nak tulis, memang takda mahMOOD. Lagi pun siapa lah yang rajin baca blog aku kan.

Hakikat sebenarnya kan, hidup aku bertambah busy. Wah! Macam over je kenyataan. OK. Aku boleh explain. Kalau dekat rumah, memandangkan aku dah subscribe UNIFI, internet tersangat lah heaven. Buka laptop je, memang aku asyik download je. Dah beribu-ribu lemon movie aku download, pastu tak tengok-tengok. Sebabnya, melekat depan youtube. Skang ni aku gila Survivor. Sejak tengok latest Survivor: Heroes VS Villains (Season 20), memang aku tengah layan season-season lepas. Layan youtube tak sangkut-sangkut, memang la heaven. Sebut pasal UNIFI ni, aku tak puas hati IPTV dia da. Asyik sangkut je....pastu takda coverage la.. hang la... Sapa keja TM ni?? Sila jawab. Eh. Bukan aku keja TM ke? huhuhu...

Harap-harap la orang2 IPTV ni dapat tingkat kan good service. Kalau tak, asyik kena maki je.. Pastu, aku jugakkkkkkkk yang kena tempias nya. Hishhhh.. *Motif marah-marah malam ni?

OK. Sekarang mood tengah baik la.. Sebab, hari ni, 1 Sept adalah hari lahir Farisya Alia! Wah. Anak aku dah setahun la. Macam tak percaya je. *Terharu*

Sepanjang Alia membesar sihat dan kuat ni, memang tak menyusahkan. Beliau tersangat lah senang nak jaga. *Picit kaki dia!* <--- motif? Jom lah aku bawa mengimbau kenangan membesarkan Alia.


Gambar atas ni time Alia umur 3 hari (kot?). Baru je nak kuar wad. Kecik je beliau. Masa ni bila cium, wangi je....... kalau tengah berak pun wangi.. Cuba sekarang cium dia time tengah berak???? Huhuhuhu


Ni Alia umur 1 bulan. Mama still dalam pantang. Masa ni, kalau tidur malam, setiap 2 jam, mesti kena bangun bagi susu. Kadang menangis je malam-malam.


Ini 2 bulan. Eh. Rasa macam 3 bulan. Tak kisah lah. Anggap je beliau baru 2 bulan time ni. Baru je habis pantang, terus balik KL. "Saye orang KL taww,mama...lalala"


3 bulan. Matanya bulat-bulat, suka makan kuih donat. Bab kuih donat tu memang tipu lah. hehehe. Time ni mama kena kursus ke Taiping 3 minggu. huhuhuhu...


Masa 4 bulan, memang dah terror meniarap. Tapi merangkak tak berjaya dengan jaya nya lagi. Memang beliau berusaha keras nak bergerak, tapi mama taknak tolong. lalalala


Masa 5 bulan dah mula senang nak jaga. Waktu malam dah tak terjaga. Tidut sampai pagi. Mama dah boleh bersuka ria. hehehehe


6 bulan dah boleh dibuli sesuka hati. hehehehe. Beliau selalu pasrah je..


7 bulan. Makin cantik. Wah. Memuji anak sendiri. hehehehe... Alia dah banyak bercakap, gelak kuat kuat.



8 bulan dah mula di asuh pakai tudung. OK. Tipu. Ni tudung MakSu yang sedang membuli Alia. Sungguh dia tak rela. Pakai la jugak sambil marah-marah. ngeh ngeh ngeh..


Dah start comot time 9 bulan. Sungguh lasak sampai kuat berpeluh. Bau pun dah makin masam...


10 bulan yang sangat lasak! Panjat katil, cubaan turun katil, kena paksa belajar berjalan, makan banyak dan lain-lain.


11 bulan. "Saya suka mandi dalam bath tub. Macam mama saya!"


Hari ni genap 1 tahun. Abah dan mama beli kerusi duduk untuk makan. Sebab time orang lain nak berbuka, sebukkk la nak join sekali dekat atas. "Apa kelass duduk dalam walker je kan??? Saya tengah minum jus oren. Sangat sedapppp.. Saya suka!"


Alia tengah bersantai. Dah la tak puasa. Minum jus oren pulak tu. Layan kartun lagi. Oh! Indah sungguh hidupmu.. hohoho


"Ini kereta tolak saya la... Kalau ada menda ini, saya berani la jalan."


Ini gambar bonus dari Alia! "Saya dah ada 6 batang gigi taww... Jangan rapat. Hobi saya: saya suka gigit jari mama!"

------------------------------------------------------------------

"Hepi bestday tuyu..
Hepi bestday tuyu...
Hepi bestday to my dearest Alia...
Hepi bestday tuyu..."

Mama doakan Alia panjang umur, sihat selalu, jadi anak yang baik ye. Sayanggg kamu!!! Sayang banyak-banyak!!

OK lah. sekian dari aku untuk kali ini. Sebab hari ni hari lahir Alia, baru aku update. Agak nya, bilalah en.mahMOOD nak datang lagi? Mungkin tahun depan. hehehehehe

Sekian.

Nota 1: Mana hadiah Alia, makcik-makcik?
Nota 2: Selamat berpuasa dan Selamat Hari Raya!


7 comments:

Puan nadxoxo said...

Cepatnya masa berlalu. Bagai semalam baru menerima emel yg Puan Ana deliver babynya yg sangat amat kiut! Jiwangnya ayat..

Happy birthday Alia! :)

@naBest said...

hehehehe...nnti ko pun sama. rase kejap je budak tu dh besar. hehehehe

M@YaZ said...

hehe .. Hepi Birthday .. Alia ganas .. enset abah dirosakkan .. :(

jom cari enset baru .. lalala~

@naBest said...

huhuhu... malam tadi alia mengganas sengsorang. huhuhuhu...

eh eh. boleh guna lagi kannnnn??/?? uhuhuhuhuhu

me and only me said...

hahaha..ok alia, jom ikut makcik g cari adiah..kiter tggl mama..hehe

Aini said...

Happy Birthday Alia!!!
~From Baby Adam Syafi~

@naBest said...

noni - hahaha..ok. nnti alia tinggal ngn makcik. suh makcik basuh berak. lalalala

aini - tengkiu Adam Syafi!! <- alia tulis. hihi