----

----
----

Thursday, June 17, 2010

Keja keja keja... Balik balik balik..

Dalam 3 minggu ni aku penat sikit. Tak sempat nak update blog pun. En.temmon dipaksa rela ke Melaka,dan cuma hujung minggu je bersama keluarga. Jadi,alasan aku cukup baik,kan?
Orang tanya: "kenapa blog ko mcm takda tuan?"
Aku jawab: "laki aku g melaka."
Boleh?
Tapi memang betul pun, laki aku punca aku lupa pada blogger.com, sila salahkan beliau. Haha

Dalam 3 minggu ni, setiap hari aku kena keluar rumah kul6.45 pagi. Hantar alia ke nursery paling awal kul7 pagi..tapi selalu sampai nurseri kul7.10pagi, terus drive-laju-tapi-takut-sambil-buat-muka konfiden... Dalam kul7.30pagi kena sampai lrt bukit jalil,cari parking rm2.. Naik star lrt pulak smp masjid jamek, tukar putra lrt sampai kerinchi. Average, aku sampai ofis kul8.31 pagi. Kalau tren lambat, 8.40 pagi. Adoii...ofis hour start 8.30, setiap pg aku lambat. Cuma sejak cuti sekolah ni, kuranglah jammed, aku boleh sampai kul 8.28 pagi. Tu pun dah berpeluh 1 bdn.

Balik pun proses yang sama, kalau aku kuar tepat jam 5.30ptg, mesti sampai rumah kul7.30ptg. Sigh..

Tapi tapi tapi kann..proses pergi dan balik keje tu,wpun sama, tp perasaannya lain. Bila pegi keje, rush nak kejar ofis hour, tau ada keje yang menanti. Meeting lagi.. Tapi time balik, tau ada budak kecik yang menanti. Perasaan jadi, yeay!!! Setiap hari rindu alia!

Ok. Atas tu semua, hanya intro. Aku nak tulis pasal alia ni sebenarnya. Haha

Alia dah 9 bulan 3minggu. Dah besaarrr dah dia. Dah mula nak berdiri. Kalau atas katil, memang kacang la.. Suka sgt pegang besi hujung katil,berdiri, lepas tu lepas tangan. Terus jatuh ke belakang. Boleh gelak gelak. Mengucap panjang aku tengok aksi ngeri dia. Atas katil boleh la kau buat stunt cenggitu..cuba try buat kat lantai tengok. Ada brani?

Kalau baring sebelah, dia suka panjat panjat. Pastu acah acah nak terjun katil. Bahaya sungguh beliau.. Tak belajar dari kesilapan langsung! Time makan, memang cemerlang. Semua kau bedai ye. Bg nasik, dia telan, bagi roti, dia sapu, bg spageti pun, jalann.. Kalo minum air,tau pulak demand. Air masak, luahkan balik..nak air oren,kau... Wah!! Demand!

Tapi kan, jaga alia paling best! Penat, tapi seronok. Lupa terus hal hal ofis. Rindunya.. Sat lagi mama pulang. "mamaku pulang dari kota. Mamaku belikan kereta." ah. Sudah. Jgn demand kereta pulak.

Kejap lg kita nyanyi sama sama dalam kereta ye. Alia jgn la buat muka terkejut lg bila mama tgh feel lagu.. Hehe





Rindu mereka bertiga ni!

Note : esok en.temmon pulang dari melaka. "suamiku pulang dari melaka, suamiku beli kan kereta". Tetiba.
Hahaha.
Habis.

10 comments:

Alyza said...

lame giler ko tak update blog...

sekejap ke anak ko dh 9 bln...buh la lg gmbr dia...comel... :D

Anonymous said...

cepatnye alia besarrrrr!!! kem slm ciom makcik sari ye.

@naBest said...

niza - hehehehehe.... sat je dia besarrrrrrrrrr.... esok2 dh jadi anak dara.. huhuhu

sari - sat g aku ciom die.. huhuh

Puan nadxoxo said...

Alia makin lama makin cun!

@naBest said...

dan makin hantap, aktif, asyik bukak tutup laci je..hahaha.
Syok ah weh ada baby... Tiap2 mlm,kalo terjaga, mst cium die. Hehe. Ko juge begitu nanti.

Anonymous said...

oo skang aku kalo terbgn mlm ciom laki la..kakakakaka.. dah ade baby nnti baru terlupa laki gaknya.. hahaha..okla makcik sari missing u alia..ececeh..rindu gile siot..bawak labuan leh?

@naBest said...

hahahaha....

terlupe pulak kat laki bile ade baby sebelah. hahaha.. kecik hati gile.

nak bawak labuan memang bolehhhhhhhh... belikan aku tiket flight.. hohohohohoho...

igt tak patung kecik yang ko bg alia tu? semalam die gigit gigit, tarik tarik..campak campak.. dah tercabut benang.... beli lain.... hehehhe

Anonymous said...

hehehe...oo,igt aku toke kapal terbang ek..

oo alia,smpi ati mu alia...nape tak jumpe makcik rase tak keruan ye..kah3..okla nnti makcik beli baru..huhu

wa said...

alololo comeynye alia! nanti yusuf jumpe die kiss lagi! muahaha

@naBest said...

hahaha.. lepas yusuf kiss, alia nangis lagi. hahahaha