----

----
----

Tuesday, January 19, 2010

Positif...positif... Ah! Boleh blah!!

Seriously aku perlu ada alat penenang jiwa.. Emosi aku tak stabil sejak 4minggu lepas.. Kadang2 hepi, kadang2 marah. Oh! Sungguh aku S.T.R.E.S.S = Saya Tak Rasa Emosi Saya Stabis.

Mari kita berterus terang. Bagi aku program latihan sebulan setengah yg di anjurkan oleh zzz (ah!ramai yg tau dmana aku kerja,kan) adalah sgt tak praktikal. Dengan bahasa kasarnya, bull*¿#¥@^!!! Aku dah fedap,ok.. Tak ada input langsung! Kenapa tak boleh terus start bekerja? Alasan mereka, supaya aku tau apa kerja kerja orang lain. Apa rasanya jadi teknikal assintant, jadi customer service.... Yes, aku akui, mmg penting tu semua, tapi kalo setakat datang ofis, habiskan duit naik tren,bas segala, berpeluh ketiak semata mata nak duduk saja, memang cam ****!! Tu dia..sila isi petak kosong.

Ok. Terima kasih. Aku sangat hargai usaha murni mereka dgn mencipta program2 yang 'bermanfaat' ni. Bak kata sang suami yang kacak itu.. "at least ayg dah tau jalan n public transport kat kl ni..."

Ye la abangggg oi.. Kunun mcm aku suke la merayap tah ke mana serata kl ni. Siap sedut asap hitam bas U623... Berlari lari anak sebab taknak lori sampah potong aku lalu meninggalkan bau yg semerbak..sudahnya dok termenung je kat ofis sambil update blog kat hp. Hahaha. Gembira nya aku..

Dah la semalam tak pasal2 kena tegur dgn customer...aku baru je masuk 1st day,ko dah nak hentam aku. Bladi ful. Terang2 jam dah kul6. Kaunter dah tutup la bang oi.. Elok aku kuar pintu, lg mau tanya menda yg aku tak tau.. Yes. Salah aku sbb tak tau jawab,tapi aku dah say sori kan sbb aku 1st day training.. Tak perlu la sindir2 aku,ckp 'sebagai staff,aku perlu tau semua'.. Bodo la..ni bukan bidang aku,aku pun br blaja. Takkan la nak tau semua..sbg contoh la kan, takkan la org HR tau keje software engineer? Takkan la org admin tau keje security? Tolong paham la...lgpun ramai lg yg terang2 pakai uniform biru tu,asal ko tak tanya? Nyesal aku pakai tag!

Dah. Tetiba aku rasa nak marah. Buduss..

Note: en.dedi, jika terbaca blog anakmu ini, maafkan kata kata kesat beliau. Kerana beliau tensen. Sekian.

7 comments:

areknee said...

mare btol ko ni ana... xpenah bc entry ko yg penuh ngan caci marba, hahaha.. relaks2...

sesungguhnya aku rs at least xxx xwat ko menyumpah sebegini.. i miss korg... wuuuu~

@naBest said...

Hahaha. Betol! At least dkt xxx byk hiburan..ada pc..ada member.. Kat sini, pc pun xdok. Membe gelak2 pun takdak. Sib baik ado hp..huhu. Rindu weh time sume tak resign lg,time aku blum beranak...huhuhuhu

♥ p a n y ♥ said...

haha pona ngamuk. takotnye. wowowo

ngape kamu xpure2 sawan waktu abg tu tanye? xde la die mara2. hahaha

M@YaZ said...

ala .. baru skit keje dah bising .. asal tak bising blajar IT tetiba kuar keje .. semua assignment buat kat uni tak kuar tempat keje? asal buat FYP teruk2 kat tempat keje tak pakai? lalala~

@naBest said...

Pony - hoho..lupa plak tektik lama gua tu. Hahaha
En.mayaz - sila jgn perli. Sgt tak membantu hokay. Huhuhu

me and only me said...

ahaks..garangnyer mama..ni btul2 tensen nih..sabar deh

raficyber said...

inikah ana yg aku kenal. huhuhu