----

----
----

Friday, January 22, 2010

Bila habuk masuk mata, adoii!! Sakit! Nak gosok2 tak bole sbb pakai lense..

Ada pendapat cakap...

"orang berkaca mata nampak cool dan romantik.."

Yeke? Esok nak pakai spek lah ke ofis. *Tiba tiba. Haha

...........

Dulu aku sangat obses dengan spek mata. Tak percaya? Aku ada salinan kad pengenalan lama. Gambar aku pakai spek yang sangaat besar. Tentulah spek en.dedi. Waktu tu, aku tiada pilihan. Pn.mami ckp aku nampak bijak dan cantik kalau pakai spek. Seperti biasa,beliau suka kelentong aku. Memang nampak bijak dan bijak (*perasan) pun. Tapi part nampak cantik tu aku masih mushkil sampai sekarang..*mak tipu ye.. Mana tak nya, di sebabkan gambar itu, aku sentiasa jd bahan ketawa. Sampai sekarang. Nasib baik lah kad pengenalan kena renew bila dah sampai masanya. Kalau tak, konfem kena gelak time nak beli kereta, time kena tahan abg polis, time nak apply kerja.. Oh. Nasib baik. *gambar nya tentu lah takkan di publish di sini.

Ke-obsesan aku terhadap spek mata tidak hilang sehinggalah aku naik ke tingkatan 3. Sbb terpengaruh dgn ayat pn.mami. "kamu cantik lah pakai spek.. " maka aku nekad nak pakai spek. Cis, sungguh mudah terpengaruh! Jadi,aku mula berjinak jinak dgn aktiviti membaca nOvel di dalam gelap. (sbb org ckp mata boleh rabun dgn cepat). Ya! Memang menjadi! Hasilnya, dalam tingkatan 3, aku dah pakai spek dgn power 100. Seronok!

Tapi, power spek ni makin lama makin bertambah. Bukan berkurang. Aku pulak baru terasa pakai spek ni agak menyusahkan. Kena pakai je selalu. Tu yg kadang2 time tido pun terbawa bawa. Huhu.kadang2 terpaksa lah pakai spek bengkok sebab dah kena tindih. Huhu.

Bila dah masuk uni, mula gatai nak pakai contact lense,padahal dulu gedix nak pakai spek. Pn. Mami sampai dah berbuih air liur marahkan aku pakai lense. Hahaha. Maafkan daku pn.mami... Bukan niatku untuk melawan kehendakmu. Sekarang,beliau pasrah je. Hahaha

Dah la. Takda motif ckp pasal spek ni.

Note: sebenarnya jeles kat noni sbb beli spek baru yg mahaaalll. Haha

Chow. Pening kepala taip atas tren ni. Sekian.

2 comments:

♥ p a n y ♥ said...

pona pecaya pujian mami. wkakakak

pona tertipauuu.
mami mmg gumbire tgok anak3 pakai spek. xpe la. biar i je jd pewaris spek. wkakak

@naBest said...

Huhu. Tu la. Last2 sume pakai spek. Menantu2 je tak pakai. Hoho