----

----
----

Thursday, October 22, 2009

Farisya Alia punya hapdet daa....

Aku sudah ada di kl.... Syok juga dok kampung, ramai2 bole gilir2 jaga Alia..opah ada..tok ada..makyang ada... Tp rindula pulak ngan en.temmon.. Tertanya2 sudah mkn kah beliau...sudah bgn ke beliau..sudah ke opis ke beliau... masih terbungkang di atas katil ke beliau... Membuatkan aku gundah gulana.. Padahal dia gumbira hip hip huray je..open house belambak. Aku je riso lelebih....huhu

Bila dah abis pantang, terus lah balik kl...time en.temmon ke opis, tinggal lah aku berdua duaan dgn Alia. Budak Alia ni senang je nak tido (mcm aku).. Tp senaaanggg gilerrr nak terjaga.. Kang bunyi aku turun katil, dia jaga... Bunyik lori sampah kat luar, dia jaga... Bunyik cicak gaduh, dia jaga... Bunyik apek jerit2 "Sulat kabar lama!!"..pon dia jaga... Nak je aku sumpah seranah apek iteew... Adooii.. Dah terjaga tu, kena la pujuk2 balik...kalo mahMOOD dia ok..kalo tak..mau sejam dua aku ngadap dia lagi... Maka, nak masak, separuh jalan...nak basuh kain, separuh jalan...nak kemas bilik, separuh jalan...nak mandi pun..eh, mandi mana leh separuh separuh. Tapi best ah ada member borak2 santai..kadang2 dia respon..kadang2 dia bolayan je..mayb dlm hati dia.."apelah mak aku nih, bebel sorg2.."




Ni gambar alia tgh tido sebelah aku ni... Ada stail oooo...time aku snap, ada flash ngan bunyik plak.. Nasib baik laaaa tak terjaga..huhuhu




Alia atas car seat.... Nama je car seat, naik keter, aku jugak yg pegang dia.. Apa kesss?



Ini pulak, alia dgn sepupu nya... Beza 45hari je..elok aku merdeka dari pantang segala, elok la mak dia pulak start berpantang.. Haha.. Selamat berpantang, kakrin!!

Anak buahku ini sgt comey... Tembam!! Eh..baby mmg sumer comel laa....tak puas betul tgk Airish Zara ni, nanti makngah datang lawat.. Makngah hokey!!! Bukan maknyah. Sbb adik adik aku panggil aku 'Nyah', tak bermakna anak buahku bole panggil aku 'maknyah', okkk.... Haha

Note: semalam, 22/10 ialah besday pn.mami. Epi besday!! I looovee u!!! -from ana,jat and alia. Muah muah..

7 comments:

Noli said...

nyahh...ank ko comel nyah! opss...

Dhiya said...

ya Allah..tembamnye dah alia...
susa ape nko bg dia minum ana?hahahaha
dulu pgg kecik je...now dah bulat...kejap je baby membesar kan?

Jay said...

hepi birthday mak ana..
hehehehe
kiut la anak ko ana..geram.. aku nk culik leh ker??
haks...
ko da xkeje ye??
heheehhe jd mommy 24 jam yer??

@naBest said...

Noli - haha..comey mcm aku kan.. Haha

Dhiya - hehe..bg susu cap gantung je..hahaha

Jay - cuti aku lg seminggu daaaa.... Nnti masuk keja, kena anta alia g nursery la..huhu

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

hahahaha. alia tido kuak lentang. ganas mcm kamu jugak ..wkakakaka

ai nk suruh anak ai panggil kamu maknyah jugakkk. lalalala

@naBest said...

Anak kamu??? Bile tu....? Ade ati nk pengaruhi anak kamu...belom sempat die terpengaruh dgn kamu, akan ku pengaruhi dia dulu!! Tp ntah bileee la kamu nk ade anak...huhu

raficyber said...

ana bila aku dpt jumpa alia ni.ishk3x. cedih.