----

----
----

Sunday, July 05, 2009

Aku sedih!~

Janji Allah itu benar. Setiap yang baik, ada balasan baik nya... Setiap yang berlaku, pasti ada hikmah nya.... dan..setiap yang hidup pasti ada hari mati nya....

Hari ini, seawal 4.49 pagi, abah call, bgtau berita yang menyedihkan. Opah dah meninggal. Meninggal dalam tidurnya. Memang aku telah bersedia, tapi tak sangka secepat ini. Yang menyedihkan, aku dan suami tak dapat balik ke kampung. Tp, mujurlah 3hari yang lepas aku sempat balik ke kampung. Dan bersyukur sangat, aku sempat suapkan air dan ajar arwah mengucap.

Bukan aku nak menidakkan kuasa Allah...tapi aku terkilan. Opah tak sempat tengok cicit baru dalam keluarga kami. Lagi sebulan lebih baby nak menjeguk dunia kita, opah pulak dah pergi dulu.... Kalau lah lewat sikit.........

Apa pun aku sentiasa doa kan opah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.... bersama arwah atuk...

Kini, aku hanya ada seorang opah. Opah sebelah emak. Harap Allah panjangkan usia Opah.. sebab aku tak bersedia untuk kehilangan seorang lagi....

Note : Al-Fatihah untuk arwah Opah...

6 comments:

Rantong said...

Salam ucapan takziah atas pemergian opah anda.

View Profile: Rantong™

-fa- said...

Takziah buat ko dan seluruh keluarga...

Ni yang opah lawin tu ke?

Tp knp ko tak balik?

Dyalycious said...

takziah utk nko n family...aku bace pun rase sedey...tapi nko beruntung...aku darjah 6 dah tak de atok, tok and wan...atok lelaki both side tak penah jumpe...tak pe...Allah syg dia lebih..

ainisya said...

takziah utk famili ana..
hmm..kita kalo bole nk smua stay sampi kita akhir hayat kan..
tp dh lumrah mst akan ada yg pergi dan akan ada yg dtg..
:D

@naBest said...

to all -> thanks...

Jay said...

takziah...moge roh nye dlm golongan yg beriman....amin...
sori lmbt sket..br leh connect internet!!! hehehehe