----

----
----

Sunday, June 14, 2009

Memori terindah~

Aku tak boleh tido.Huhuhu..Sekarang dah jam 2am. En.temmon dah lama mengeruh sebelah aku ni.Huhu.....aku tadi sebenarnya dah pueh membuta. After pegi kenduri kat gombak, lepak kat 1U sampai petang.Pas tu dari kul 8pm,sedap je aku membuta sampai kul 10.30pm,sambung layan ice age. Jadinya,sekarang ni, aku sorang je dok terkebil kebil layan perasaan.Eh, bukan aku sorg diri daaa,si kecik dalam perut ni pun sama tak leh tido. Elok lah tu...temankan ibu ye......babah kau dah lama hanyut.....

Malam2 macam ni teringat pulak zaman muda remaja dulu.....

Memori terawal zaman belajar yang dapat aku recall time mak yang (makcik aku) ajar aku membaca. "penyu bertelur di tepi pantai."hehe....time tu agak nya sebelum tadika lagi. Masa tadika plak, yang aku asik teringat,ade sorang budak laki ni asyik nak cekik aku je... Asal nampak aku,mesti dia cekik..Aku penah try jugak nak cekik dia balik, tapi apekan daya, mak dia cikgu besar kat tadika tu....memendam perasaan je la...

Aku ingat lepas naik darjah 1, aku terselamat daripada beliau, rupanya tidak...gila kejam budak ni..sampai aku darjah 6 asik nak membuli je..Sampai berdarah BCG(betul kan BCG? yg dekat tgn kiri tu) aku dia tekan...bukan takat berdarah, dah naik nanah pun dia dok asik nak tepok kuat2..jaki tol die ngan aku...aku tak kuasa nak lawan balik,kalo lawan, konfem lagi kow2 aku yg kena balik... Berbulu tol aku ngan ko dulu e-ein oi...Nama penuh beliau, nazrin. Beliau tak tau blog aku, jadi tanpa segan silu, aku mengutuk beliau..huahuahua..... Aku suka time aku sekolah rendah. Sebab aku anak guru besar, aku pandai (time tu aje) dan sebab aku gemok. Hahaha....

Naik sekolah menengah, aku sudah tidak pandai lagi.Sebab dok hostel, maka nya puan mami tak bole paksa2 aku baca buku...jadi, aku jadi kurang pandai..asyik main je...bersukan la....kalau ade game antara rumah, konfem aku join except lari lari...Aku anti betul ngan sukan lari lari ni..tak tau la nape...kalo sukan lain, memang aku redah je..Bola tampar, tenis, bola jaring, softball, badminton..Semua aku wakil. Menang kalah belakang kira. Haha...

Naik menengah atas, dok hostel jauh sikit. Kat ipoh.Jauh ke?Haha..2jam dari rumah..jauh la tu...masa form4, tak best sangat...sbb aku ni anti sikit ngan senior.penah aku kena sound direct sbb menjerit kuat.oi, aku jerit time tu sbb katak lompat atas kaki aku. Terkejut ok..kalo katak tu lompat atas kau pon, komfem ko jerit,kan..aku igt lagi muka kakak pengawas yang sound aku tu..mmg tak best. Dok dorm pulak 4org je junior.20 orang senior.Sungguh la tak best.. Tak de kroni langsung..Dorg tu, kalo bgn pagi, bukan nya nak tlg kejutkan aku.Sudahnya,aku je yg asik kena siram air mayat ngn warden..Menakut kan..Hampir setiap hari aku jadi mayat... Habis basah katil aku.Bencik.

Naik form5,otomatik aku jadi senior.Huahua..Gelak setan jap.Time tu la aku jadi pengawas,tapi member2 aku asik panggil aku mawas.Eleh..dengki la tu. Hahaha..Yang pastinya, time form5 sangat best!Tak penah lah aku nak sound budak2 yang jerit2 tak tentu pasal..lantak korang laaa.... Time spot cek,aku yang cuak dulu mana nak sorok jeans...hohoho.. walaupun dok dorm buruk, yg pintu toilet takde kunci...nak memerut pun seksa..tapi aku bahagia,ok..Tiap2 pagi ada junior dah copkan shower...abih je mandi, katil aku dah siap kemas...haha....heaven gila jadi senior kesayangan..hahaha....yang paling best,time gotong royong setiap ahad. Kalo dapat turn cuci toilet, sangat best! Aku mesti pilih kolah aje.. Sblm tu, boleh la buat kuak lentang secara berjemaah..tu pon kalo tak kantoi ngan warden buat sekian kali nya..hahaha.Teringat pulak ngan member2 1 kelas dulu..yang asyik kena sound ngan senior...dengan warden....dgn cikgu2 kat bilik guru.... Ele...tu sume dengki tu...dah kelas sumer pompuan, mmg la bising, kannn...Cuba letak ramai sikit jantan2 macho dlm kelas aku,konfem jadi pelajar terbaeeekkkk la sume kan... Hahahah....

Naik matrik,dok lagi jauh dari rumah. Matrik UIA PJ. Huhu... Masa ni aku sebatang kara.. Sedey gila...kawan2 sekolah semua masuk matrik kpm.Aku je sesat sorg2 kat uia... Mula2 asyik sedih je...pn.mami ngn en.dedi pun jarang datang. Jauhhhhhh.....kwn pertama yg aku kenal, adalah Emah.dlm sebulan je, aku dah enjoy gila. Tgk wayang tiap2 minggu kat mid valley...lepak kl..Org baru nak kenal dunia, kan...hehe...

Masuk main camp,lagi best!Sbb masuk beramai ramai.Nak buat kerek pun takda yang kisah..Mmg enjoy zaman uni.. Kawan2 aku, makin lama makin maju..Sorg2 beli moto.Aku ni,bukan kate moto,beskal pun en.dedi takmo belikan...menapak la aku dari 1st year sampai la final year...Ade la 2 lagi member yg senasib..Hari2 asyik menapak dengan noni ngan huda. Huhuhu...Sian kan kita...dok kat uni adalah memori terindah. Kelas tak byk....paling byk pon, 6 subjek 1 sem. Aku paling suka kelas pagi,sbb petang bole membuta.Tapi kelas pagi pun asik ngelat je...hehe...Makanan pun murah gila.Kalo nasi putih+ikan+sayur,baru rm2.50. Paling tinggi pun, rm3. skang ni, mau dekat 5hinggit. Huhu....sonok gila tak pk psl duit dulu..Duit telekom kasi tiap2 sem tu mmg lebih dari cukup.En.dedi tak pyh nk hulur dh tiap2 bulan, cuma kadang2 aku balik kg,aku pow jg beliau.Hehe

Dah lama aku tgglkan zaman belajar.Aku kagum dgn kwn2 aku yg gigih amik master.Moga korg bahagia dan berjaya.sbb aku bahgia dgn hidup aku sekarang. Ada family...suami, dan baby-to-born soon.
kalau manusia mampu ubah masa lampau, aku tak akan ubah apa2, sbb apa yg berlaku dulu,membawa aku yg sekarang.

Dan kalau ada yg bertanya, ini sebenarnya memori terindah aku.

7 comments:

~~Noli said...

wahh..jam berapa baru siap karangan memori terindah nih..

@naBest said...

noli -> hahaha...kul 4 baru tido... dh lame sgt x hapdet.. ni kira qada' balik la ni.. hahhahaa

Jay said...

hehehehehe kenangan ngn dak2 teknik yg terindah??juga??hehehehe

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

haha. smlm bru nmpak e'ein kt kenduriii.. kacak btoiiii. wakakak.

wei. nape xciter psal kamu panjat dinding kt hostel sekolah teknik tu pastu budak laki nmpak, jerit ramai2 dari hostel diorang. hahaha

p/s:ade citer ice age 3 ke?? nti bwk balikkkkk.

me and only me said...

cuba letak gamba kamu yg en dedi tampal kt dinding umah tu..yg tu lg memori trindah..wakaka

p/s: noni nightmare tgk gamba itu

azri said...

apakah crita terbaru si nazrin anak cikgu besar tadika dan anak pakcik posmen salleh tu ek?

Nurul said...

ahahha bolat kenal anak cikgu zalmah tu. report kat nazrin!!! hahahahha tak sangke kak ana kene buli ngan die. oH!! sungguh tak sangka.