----

----
----

Wednesday, January 21, 2009

~Hari ni MC lagi...yeyyy~


Aku dah tak tau nak buat mende sekarang nih. Ubat dh telan. Otak pun dh weng.

Sebenarnya aku tgh syok dok sorang2 kt umah. Aku tak pegi opis. Aku demam, okk.. Bukan sesaje nak monteng. Walau dalam hati tinginnnnnn sangat nak ponteng hari2. Tp buat nya company xxx 'pontengkan' aku selamanya, padah lah hidup aku selepas itu....huhuhu...

Jadi sebagai staff yg cemerlang lagi gigih, apa jua ujian yg datang melanda company aku, aku tetap datang hari2 bg sokongan yg tak berbelah bahagi. Hatta lepak di pantry dan di surau jua adalah sokongan terhadap company, kannn......

Dah lama jugak aku tak hapdet, kan. Aku tak larat ar nak tulis tulis. Membosankan. Adakah aku sudah sampai ke peringkat umur yg membosankan? Err...atau..adakah aku bosan dgn hidup aku? Jawapan nya... TIDAK.

Aku masih belum bosan dgn hidup aku. Lagi2 dgn keadaan sekarang ni. Seronok rasanya bila terasa ada menda dalam perut. Err.. tak rasa pape pun lagi sebenarnya. Cuma, rasa mabuk, mual2, pening2 lalat tu sangat la berleluasa kini.

Huhuhu.. perit jugak la alahan ni. Setiap saat aku rasa nak muntah. Segala bau yg aku suka dulu....jadi amattt laaa...B.U.S.U.K.

Sekarang ni ramai plak yg dok usha2 perut aku. Oi...perut aku tak besar lagi la....Kalo nampak pon, itu adalah perut yg original. Di ulang, ORIGINAL. Tak payah nak pegang2 perut aku. Esok esok kalo dh besar nnti perut aku tu, aku tadah bg korang pegang sampai muntah. Nak?

Hahaha... aku ber-blog ni pun sebab nak layan tag dari cik aino. Dh lama gila delay. Cadangnya nak buat2 lupa. Tapi kang, esok dia mogok ngan aku, sape plak nak ajar aku main game SIMS tu kan....


**** THE TAG ****


Tajuknya 16 perkara rawak.

Syarat dan peraturan:

1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh, ataupun hala tuju hidup anda.

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.

3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda diperingkat awal.

4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

******************

1) Kulit muka aku adalah sangat tak sensitip dan degil. Buktinya, aku dh tukar beratus2 pencuci muka, foundation dan segala2 mende alah yg pompuan zaman sekarang dok tempek kt muka. Hasilnya...takdek pung! Muka aku still macam itu. Berkerak. Itam. huhuhu... Muka aku sekarang ni, itulah muka aku 10 tahun lepas. Takde beza.

2) Aku suka rambut aku. Gabungan kerinting dari Encik Dedi dengan lurus halus Pn. Mamy. Tp aku sangat TAK SUKA rambut depan aku. Cina kedai tu dh salah potong arrrr time raya taun lepas. Benci! (Sebab tu kat rumah aku pakai cekak rambut).

3) Aku sangattt sangattt suka tgk muvie. Sekarang ni kat umah, kerja aku di waktu lapang (ketika En.TeMmon malas nak layan aku), aku suka layan dvd sorang2. Tapi umah aku xde astro... Kalo tak, boleh gak layan chanel kirana tu.....(*ini adalah hint pd sang suami untuk pasang astro di rumah tatkala isteri dilanda kebosanan tahap cipan).

4) Chikku dh takde!! Sapa chikku?? Tentu lah saga kesayangan aku tu. Huhuhu.. Aku dh bagi Chikku kat abang aku yg tak best ittuw.... Harap dikau sambung bayar ye..... Ai nak guna duit kete tu untuk beli botol susu anak ai.. (padahal nak berpoya2.. ngeh ngeh ngeh)

5) Aku tak penah kentut depan orang kecuali depan Poyyu dan Ponni. hahahhaa... 2 budak tak matang tu membesar dgn kentukan aku aje. Tp selain dari mereka, aku tidak pernah... Kalo ter tu lain citer arr.. (kan bang, kannnn.. hahahaha).

6) Walaupun telah di brain-wash oleh En. Dedi mengenai keMALASan aku, aku tetap malas. hahahhaa... Nak buat cam mano? Tak dapek den nak nolong. Jadi aku malas nak tulis sampai 16 facts. 6 pun cukup la...asalkan ade numbor 6, kann... Aci tak? lalalala~

Dah dah. Aku nak berhibernasi sekejap. Tensen ar dok call TM semorang tak angkat. Mogok ke hape? Ke sumer staff die cuti seperti aku? Takkan semua nya MC... Tak logik. Ah... sat g aku call lagi. Aku nak call hari2 sampai orang menara tu muntah asik jawab call aku jerk...

Note : ~Otak weng makan panadol~

14 comments:

It4Ch1 said...

minum 100plus + air kosong.
insya allah mujarab.

hunnyBie said...

hahaha.. TM x mo terime ko lh tu..dier nak ko berkhidmat ngan kampeni xxx nih..tu lh ri tu sombong..nk keje lein dulu sebab nk cari pengalaman..hohhohohoho kan derang x mo ko dh..

@naBest said...

mus -> Oooooooooooo..betul eh???? kene terai nih...

aino -> tu lh.. sku pong rase begitu jua... huhuuhuhuh..... xpe. aku xkan berputus asa. aku akan menghantui hidup mereka di menara itu!!! warghhhh.... (tensen)

Jay said...

sian mummy sorang nih..heheheh seb bek aku jauh..klu x aku la org 1st yg muntah pgg perut ko..haks....

mr.fadzil said...

Jangan terlalu amalkan 100plus, memang ia baik untuk menyegarkan badan, tapi ade kesan sampingannya. Minum banyak air soya bean & air masak je...
..Jage kesihatan tu ye sayang..

agHoo said...

minum soya kalo nk anak putih hik3x..

~~Noli said...

semoger tabah...wahhh! =)

Nuar said...

klu susu xleh nk minum gnti soya.. nnt anak kulit lawa (kata mak aku la..)..
1 lg.. tuk muntah2 loya tu.. try makan kismis @ kurma.. suh la en.aizat tu g bli kt masjid airport subang..(adoyai.. ble la nk smpi sane lg..zzz)
kismis ngn kurma mkn byk2 pun xde efek.. jgn risau =D.... byk zat besi ke b complex.. xigt lak aku.. .. klu slh sori la.. aku bkn docto =)).. ahah..

nadxoxo said...

hahah, aku nak mengaku kat cni aku usha gak perut ko. kekeke.

ko kene paham cik puan ana, org len di sekeliling ko ni lom kawen n ngandung, mestilah ko jadi tumpuan..nak tgk perut ko dh besar ke tak, ko tembam ke tak, ade perubahan ke tak pada diri ko masa pregnant ni..hehehe..kami sume hepi tgk cik puan ana.

pape pun, cik puan ana memang mama yang rock jadi mesti dapat menempuhi segala onak duri yang tiba masa ngandung k? hehe.

@naBest said...

jay -> hahaha.. sib baik ko jauhhh..

en.dedi -> skang tgh minum soya bean. hehehehe

aghoo -> Ooooo.. hina aku ye kau!

noli -> hehehe... yele... tengkiu

nuar -> hehehe.. aku udah suh en.aizat beli kismis...huhuhu... xpe xpe.. ko senior 1 bulan dari kitorg...aku caye..

nad -> hohohoo... ai pahammmm... tp ai maluuuu laaa.. hahaha

ainen said...

wah!! sudah ade perut ka?! hehe.. wa mase 5 bulan baru nmpk perut. oh puan ana, demam ye.. biase la tu, rahim nak membesar akan rase sejuk je .. betul la tu mkn kurma, kismis, soya, susu anmum. awal2 ni kene mkn yg berkhasiat.. baby tgh nak membentuk.. MC tu biase la, wa last year sampai dah abes kuota tuk amik mc daa.. huhu

@naBest said...

wa -> hehhehe.. mane ade perut lg daaa.. hahahhahaa.... baru 2 bulan. lalala~

Call me -fa- said...

wei!

rindu kat ko la!!!!

aku nk tgk perut jg....nk tgk yg ORIGINAL pls.....hehhehe

@naBest said...

hahahaha.. yg ori bukan selalu tgk ke? hahahaha....