----

----
----

Tuesday, December 16, 2008

Setelah cuti lama, I'm back!!

Dulu, aku sangat suka mandi bath tub. Kalau tido hotel yang ada bath tub, aku akan pastikan aku lah manusia terakhir yang mandi. Supaya aku boleh berendam sambil feeling sorang2. Kalau tido hotel dengan family, abah aku akan pastikan aku orang last mandi. Kalau tak, sampai esok die tunggu turn nak memerut pun belum tentu dapat.

Kalau time berendam, aku suka letak sabun banyak2. Biar buih naik sampai dagu. Pastu main tiup2 buih.. Sambil berangan.... Sambil pejam mata.. Sambil teringat cerita hindustan petang tadi. Esok nya kalau yang lain nak mandi, bising sbb syampu habis sebotol. Eleh..syampo boleh beli la....

.................

Sekarang, dalam bilik dh ada bath tub. Semalam 1st time guna, aku try nk berangan mcm time dolu-dolu. Aku nk letak sabun banyak2, xde stok pulak. Tertinggal kat rumah lama. Sudah nya, aku letak syampo head&shoulder. Wangi.

Aku try berangan sambil tiup2 buih... Sambil pejam mata.....

Tapi, aku terbayang 'benda' lain. Tetiba aku teringat cerita Ju-On. Dark Water. Wishing Stairs. Aku bayang air tu tetiba jadi keruh. Lepas tu ada pompuan rambut panjang keluar dari dalam air. Aku tgk cermin. Aku terbayang ada pompuan rambut panjang jugak. Aku tgk tingkap atas, terbayang tangan 'orang'.

Arghhhhh!!!!

Imaginasi aku telah melampaui batas. Lalu aku tukar posisi. Aku cuba meniarap sambil pejam mata. Bayangan datang lagi. Aku terbayang ada tangan yg tolak kepala aku bagi lemas. Aku bayang ada orang berdiri tepi bath tub sambil menyeringai.

Arghhhh!!!!

Aku tertekan. Tiba2 aku dengar bunyi.

'Uuuuuuuu'...... Aku diam.
'Uuuuuuuu'........ Bunyi lagi. Kali ni aku tak boleh diam. Aku perlu buat sesuatu.

Aku capai towel, terus lari keluar.

Aik, laki aku ada dalam bilik? Igt kan kat luar......
Atas katil, En.TeMmon tengah baca buku sambil buat bunyi. 'Uuuuuuuuuuuu'.

...........

Rasa mcm nak sumbat stoking dalam mulut. Sabar Ana, sabar......

Note: Apa kata tolong beli kan bath foam. huhuhu......

24 comments:

~~Noli said...

uuuuuuuuuuuuuuuuu...

Hafeeny said...

huh..penat jer baca panjang2..tp motifnya ko nk mintak belikan bath foam jer kan...abg jat, sila ambik perhatian...kakaka

@naBest said...

noli -> sila jgn keluarkan bunyi itu. Ai ngeri, okk..

pah -> hahahaha.. bijok ko ni ye pah.. tau niat hati ini. hehehhe

M@YaZ said...

dah gi petronas .. maybank .. semua cakap takde jual bath foam .. haish

nhusna said...

uuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
dan uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lg..gagaga

@naBest said...

jatt -> tu alasan xmo beli la tu. xpe........ kalo tetiba syampo for men tu habis, jgn marah ye....

noni -> eleh.. noni buat ai tak takut. wakakaka

Call me -fa- said...

wah!bestnye mandi kat bath tub....

aku takut mandi kat bath tub...riso lemas....lemas ku dlm dakapanmu....hihihihi

ReeBeLLe said...

wuuuu... ni bkn uuuu... ni wuuuuuu bestnyeeeee.... huhuhu

@naBest said...

fa -> hahaha.. gatei la kamu. Itu lemas lain tu.. Auwww...

reen -> best best. Nak mandi, dtg umah ai, tau.. hohoho... uuuuuuuu

M@YaZ said...

haha .. nak kena buat kolam renang camnih :p .. waha .. bath foam nak kena beli kah? :p

-hazlif- said...

tulah ko, suka sgt tgk cite hantu/seram... sbb tu aku x layan cite cm2sbb aku pn berimaginasi tinggi...

tp aku pn suka berendam dlm tab air panas... hehehe... arini plan nk tido hotel, so nk mandi hot tab yg byk buih2...

@naBest said...

jatt -> yey! kolam renang lg best. leh ajak reha buat kuak lentang. err..tentulah kena beli bath foam. alatan penting tu.

filzah -> wah!!! nape nk kene tdo hotel ni??? saje bg aku jeles ni... wa... nk bath tub buih buih.

Dyalycious said...

ye ke sorg2?
bukan berdua dok dlm bath tub ke??
ehemmmm...*wink2*
ehheheh

fio said...

ahhahaha comel la jat kaco ko cemtu. hehe

eppygurl said...

pona budus. adeke tbyg mcm2..hahhaa

LeLs said...

best nye umah ade bath tub..

jat,pasni buat kolam renang...

pastu bagi hari sket utk girls..

tak payah bayar lah..

membe2 tak elok berkira..

uuuuu....

lala....

uuulalala...

~

@naBest said...

dhiya -> erk.. ermm.... lalalala~

betul la aku sengsorang. Ape daa..

iqa -> hoh, cumel la sangat. tertekan ai.

poni -> hahaha.. dh terbayang, nk buat camne.. hohohoho

lela -> hohohoho..betol betol. tp, kalo ijat tak charge, aku yg charge. sorg singgit. wakaka

agHoo said...

ajakla jat mandi sama2..muat x bath tab tu nnti?ekekekeke...

@naBest said...

muaaattttttttttttt... wakaka

ReeBeLLe said...
This comment has been removed by the author.
ReeBeLLe said...

aku bg award sempena adiah kawen ko.. sile redeem kat blog aku.. heheh

@naBest said...

hoh! award? hahaha.. tengkiu tengkiu

ainen said...

aik?! mandi sengsorang je ke?! huhu..

@naBest said...

ainen -> lalalalla~