----

----
----

Monday, January 10, 2011

adoi. Jgn la lompat atas perot mama.

Ini draft malam tadi daaa..

--------------------------------------------------


Alia dah besar rupanya. Dia bkn lagi baby girl yang nak asyik tak boleh tinggal, yang asyik nak meriba je, yang asyik nangis je, yang asyik menyusu setiap 2 jam. Alia dah besar.

Alia dah boleh ckp sikit sikit.
"mama"
"abah"
"jatuh"
"tutup"
"three"
"busuk"
"cicak"
"nak"
"tak mau"
"jom"
"lechum lechum" (lagu burung kakak tua)
Yang lain tu dalam bahasa jerman dia lah. Aku tak habis belaja lagi bhs jerman. Haha

Yang pasti, dia faham apa yang aku cakap. Patuh sungguh. Suruh dia berdiri, duduk, tidur, minum susu, makan, tgk tv, pegi main, menari, ambil remote, ambil pampers, bukak baju, buka seluar, kiss.. Mcm2 lah..

Bila time aku make up, sibuk nk jugak. Lipstik, bedak, blusher. Fuhh. Bila berebut,konfem aku kalah. Habis bedak aku pecah, lipstik kena korek, berus blusher ada bwh katil. Huhuhu. Tp beliau tetap adorable. Skang ni tgh sibuk taruk krim kat perut aku.. Pastu tepuk tepuk sampai adik jaga. Boleh pulak dia g panjat perut sambil hentak2. Igt ai kuda? Haha. Esok adik dah keluar, jgn korang bergaduh dah la..

Ada member aku tanya, tak penat ke jaga budak kecik? Jawapan aku:
"penat la woi...tp sumpah best!"

Time baby mmg penat. Menangis aku ngan en.temmon berjaga sampai 4 pagi. Lagi2 time baby demam muntah2,batuk2. Lg penat. Tapi sekarang, makin senang nak jaga dah. Suka. Suka. Suka.

Ok. En.temmon dh abis main rubic cube. Alia hampir2 jatuh katil. Eloklah aku berhenti di sini. Bye.

Note : spek mata aku dah patah. Alia buat. Xxx ada cover spek mata kan? Huahuahua

2 comments:

♥ p a A n i ♥ said...

alia juga suka meng-kudakan makcu diaa..wkaka

@naBest said...

hahahah.. penat kan jadi kuda??? adehhh