----

----
----

Monday, March 01, 2010

Hari ni sangat percuma...Sila translate.


Eh... baru aku perasan yang aku ada blog. Eh. Aku ada blog?? hahaha (ok. tak kelakar ye.) Kerja punya kerja, hampir aku terlupa pada si dia. Ceh. Siapa si dia? Kalo En. Temmon memang hari hari bersua muka. Hari hari bergaduh tepuk tepuk manja. Auwww... (ok. sila abaikan). Aku bukan nya lupa pada si dia,blog yang tercinta... Cuma aku lupa nak update apa. Kadang kadang aku ingat. Kadang kadang aku lupa. Kadang kadang aku rajin, Kadang kadang aku malas. Kadang kad.... ok. hentikan.

Hari ni sudah sebulan aku di ofis baru. Lebih tepat nya, sudah 28 hari. Biasalah...budak baru...macam poyo-nak-tunjuk-rajin pun ada. Macam si-gadis-malu-malu pun ada. (sesuai kah guna 'si gadis'? hahaha)... Tiada apa yang menarik untuk dikongsi, cuma rasa hendak menunjal kepala sendiri je bila tak tau guna Microsoft Access. huhu.. Pakar IT, sila tolong saya. Perlukah pertolongan pakar IT kalau itu pun tak tau??? huhuhu... Tiba tiba terharu dapat sms si suami..

"Salam..malam ni bawa balik semua pasal Access tu ye..kita buat sesama..."

Wooowooo....Terima kasih. Apa kata kamu buatkan terus? hehehe.. Cubaan menganbil kesempatan. hehehe...Tetiba rasa terharu dengan keprihatinan suami. Eleh. Baru offer nak tolong buat Access dah terharu... Ah! Apa kamu tahu? Aku terharu bukan sebab Access-yang-tak-reti tu saja. Banyak hal yang buatkan aku terharu. Seperti semalam.

Aku tak dapat tidur sebab si-kecik-Alia sudah mula tidur dengan buasnya. Jadi sempit. Makin lama makin rapat. Amboi budak ni.. Mama siku kang...huhu..Tapi en.suami dengan pasrah nya, offer tukar tempat. hahaha.. Dengan senyuman keji yang bersarang di hati, cepat2 aku tukar tempat. Hasil nya...aku tidur lena sampai ke pagi. Bila bangun, tgk, beliau tersepit tepi si-kecik-Alia-yang-tido-bueh.... Ah! Sungguh kesian. Patut nya aku yang tersepit itu. Bukan beliau.

Kejap. Tengah chatting dgn Noni kejap........................

Ok. Sambung balik.

---------
-----------------
-------------------------

Err.. Sudah lupa. Isk. Ini makcik Noni punya pasal. Aku sudah lupa semua. Huhuhu. Sila salahkan beliau.

Note : En.Suami, saya sudah memuji kamu. Marilah belanja saya makan di Taman Warisan....

5 comments:

Afida Anuar said...

Coooo cuwitt...heheh..

eh bab access pun dh banyak yang luper!! ala nnti sok2 klu kene buat sapa nak tolong??..whuaaaaaaaaaaa

@naBest said...

Huhuhu. Betol. Dh lupe gile! Lg mau handle database. Kena buat from stretch pulak tu. Huhu

me and only me said...

hahaha..mama mmg cpat lupa..kaco ckit je dh luper menda lain..apa daaa..
p/s: papa, banjer la makcik sekali..lalala

@naBest said...

mama dh tua... uhuk uhuk uhuk...

*ah!!! papa tak banje mama pon lagi!! ujan hari tu...xjd g..huhuhu

Amy Syaquena said...

Follow me on my blog http://sinarraudah.blogspot.com for my updates! :) have a good day!!