----

----
----

Tuesday, January 29, 2008

Cerita kelakar~~

Teman ada 1 cerita kelakar yg nak di kongsikan dgn semua…. Hahahaha… bagi teman ketawa dulu… Begini ceritanya….

Teman ada seorg kawan…Pada pandangan luaran nya, kawan teman ni tersangat la baik… tersangatlah sopan…dan dia juga prihatin.. Bukannya teman nak mengutuk…tp nak jadikan iktibar…Lgpun, kawan teman tu bukan baca blog teman ni pun…wink wink wink….Kawan teman ni selalu lah menasihati teman dalam hal-hal duniawi ni..(walaupun tidak secara bersemuka)… Cara istimewa kawan teman ni menyampaikan maksud adalah dgn melalui kawan kepada kawan kepada kawan teman tu, dan akhirnya, barulah sampai pada teman… Humm..what ever lah, asalkan maksud nya sampai….Tunggu! Cerita kelakar ni bukan lah mengenai ‘maksud’ yang kawan teman tu sampaikan…Berbalik kpd cerita asal…

Kawan teman ni tersangatlah baik…Dia nasihatkan teman dalam semua hal…. Teman hargai semua jasa baiknya itu….Dia nasihatkan teman pasal bercinta….pasal hubungan lelaki dan perempuan….tp bila teman suruh dia cerminkan diri dahulu sebelum menegur, dia melenting! Kenapa?? Teman mungkin tersalah, tetapi teman membidas, ada sebabnya…..Ops..ini bukan part kelakar nya…

Ok, ini part yang kelakar…Teman tahu kawan teman ni tak pernah bercinta.. Teman tahu sangat….Tp satu hari yang hening, teman terasa ternampak seseorang yang amatlah teman kenal..Siapa lagi?? Kawan teman yang ‘tersayang’ tu lah….Tapi die tidak keseorangan…Dan teman dia tu pun, bukan lah seorang wanita. Dan yang lagi kelakarnya, mereka berpegangan tangan..wink wink wink… Teman terkompius.

Teman ni pulak, teramatlah anti dengan manusia hipokrit….Jd teman pun menuju lah ke arah kawan ‘kesayangan’ teman tu. Teman cakap dengan nada lembut; “Hai, bahgia sekarang?? Siap berpegangan lagi….” Kawan teman tu terkesima. Teman sambung lagi…Biarlah dia nak benci teman pun, sebab selama ini pun, bukan nya dia sukakan teman.. Ayat teman simple je; “Sebab tu lah dulu aku suh cerminkan diri sebelum tegur orang lain.” Lepas tu cepat cepat teman lari..takut kena belasah dengan boyfren dia pulak.

Hahahaha....Kelakarkan kawan teman tu…Terkantoi pulak... Peristiwa ini betul betul terjadi pada teman…juga pada kawan teman tu.. Harap harap dia sedar, dan harap harap teman pun sedar Teman tak pernah membenci dia..Teman nak dia tahu je...dan teman nak ingatkan diri teman je.... manusia takkan pernah sempurna..

p/s: Terima kasih banyak2 pada yang mengambil berat…sampaikan teman ni terlebih berat la pulak.. ^_^ hihihi

3 comments:

ope said...

sapa kawan ko tu?

huhuhu...dh byk la org cmtu...

pergh..berani siot ko tegur die.

Anonymous said...

sape kawan ko tu?

byk dh aku jmpa org cmtu.huhuh..berani siot ko tegur die.

p/s: bestnye bile dah kawen.ana, bile lagi???

-ope-

farhana said...

hahahah..terus terang gile..best eh kawen..ape yg best nye?? hahahaha...aku xtau lg la weh...perancangan tu ade, tp ape kan daya, bukan aku yg menentukan nye...doa2 la aku cepat kawen..hahaha