----

----
----

Sunday, September 02, 2007

...Aku adalah Satyamite...

Hmm..agak lama aku tak memblogkan hidupan aku nih... dah lebih sebulan kan. nak kate aku bz smp xde mase nk blog tu, tipu lah.. cume aku kekontangan idea.. Ruang2 otak aku yg sepatutnye aku gune utk menghasilkan idea2 bernas dh terisi dgn ilmu2 baru yg aku dapat dari Satyam ni. huhuhu.. idup aku kt company India ni x ubah seperti hidupan mase aku student dulu. yg beza nye, usaha aku menghadapi tests and exams membuah kan gaji setiap bulan. hehehe tu je.

Position aku kt Satyam ni cume trainee je.. So, byk jgk la yg aku dh belajar dari trainer2 yg teror maut tu.. Antaranye, Mr. Manoj and Bhargavi. Sumer indian. Dorg sanggup trun dari India semata2 nk bg training kt budak2 malaysia yg ampes nih. huhuhu ramai mbe2 tanye, best ke keje Satyam tuh?? Jawapan nye, tentu la best..sbb trainees yg join Satyam ni sumer lebih kurang sebaya je... Bole buat geng. tp aku dah terpisah ngan Reha, yus, wan n Aizat. huhuhu so, lain kelas, lain lah schedule nye. huhuhu and skang, aku ade kawan2 baru yg same gak hampes nye.. aku ade Lin, shu, fawaz, ab, shah, fakri, pjo...ramai lg lah. xkan lah nk tulis sumer 48 org tu laks. =)

Cume 1 masalah kt satyam ni. dulu, aku bahagia je bole surf macam2 site..bole meebo, bole frenster, bole donlod lagu...macam2 lah..tp skang ni dorg dh block sumer. termasuk lah atunnel. hampeh kan. tensen aku.dh xleh berpoya2 ngan internet. huhuhu

ape lagi aku nk citer eh?? hmmm.. aku dh dpt emel id untuk satyam. Tp oleh kerana sumer emel id ni diuruskan oleh staff kat India nun, ade ke patut dorg bagi aku emel yg mamalukan??? farhana_binti@satyam.com huhuhuh lagi sekali aku tertekan!! macamane aku nk berdepan dgn masyarakat??? aku malu!!! tp aku dh komplen pun. mane bole aku biarkan hidup aku dipermainkan sebegitu rupa. so, emel id baru aku, farhana_fadzil@satyam.com hehehe baru sedap skit nyebutnye.... =)

Aku ade byk gmbo2 baru yg bole dikongsi bersama, tp hari ni aku curi2 gune pc yus (sori yus...), so, segala gambo2 tu xde. nnti2 lah aku upload.. termasuk la gambo2 konvo aku.. huhuhu so, kpd kawan2 yg selalu komplen aku xde updated blog, nah..bace la blog yg x seberape nih.. maleh aku nk speking omputih sbb memandang kan kite baru menyambut kemerdekaan yg ke 50, cintai la Bahasa Malaysia!! Merdeka!!

4 comments:

Hafeeny said...

Finally, ko update jgk blog ko. lama aku tunggu. maklum la, org bizi kan...hujung mggu je aku dpt beramah-mesra ngan ko. nama je dok sebilik kan..ape daa. hehe

farhana said...

hahaha sian ko ye.. maap le.. jarang gile jmp ko ek wpun dok se rumah. huhuhu

nhusna said...

farhana_binti@satyam...hmmm, best gak ana ID tue.
kuang3x..;)

Anonymous said...

kenapa satyamite yek? bagus sgt ke?